[月經] iOS集中討論區 (89) 女魔頭已走 蘋果有冇救?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
啱啱更新完個Facebook Apps覺得幾好用幾簡潔
終於肯跟iOS 11 UIUX Guideline
上面啲 reply 太長唔 quote
不過講到雙卡雙待都要加把口
除咗支那之外香港/台灣都有好多人用雙卡雙待
無論係公司+屋企/朋友 打電話+上網 定飛嗰陣 香港SIM+旅遊SIM
台灣嗰邊仲有 電信三雄是但一間+台星/亞太 嘅組合
需求一啲都唔細
無可否認 ESIM 響未來一定會取代實際 SIM 卡
但響當下呢個年代佢嘅選擇唔多 價錢又貴 支援嘅機又少
Apple 都係破例俾港澳同支那機有雙實體 SIM 卡槽

至於美國 SIM Lock 關香港人叉事咩
拎嗰 context 差天共地嘅國家同香港比 根本就冇可比性
大把人希望公私分明用雙sim
我識D歐洲佬,印度佬個個都雙sim
真心,你咁多建議點解唔自己submit 上apple feedback呀?係度講美國蘋果又唔會有人睇到嘅,而你on9定天才都唔係由我哋去評論喇,我哋要求咁低,諗多啲都唔會呀。嗱你submit上去,係正嘅話唔定蘋果會請埋你呢,隨時坐係steve jobs隔離呀,good luck
https://www.newmobilelife.com/2019/04/28/glocalme-simbox-reviews/

睇唔明呢個裝置係點玩?有冇巴打識?
想iOS點改其實都講左好多次,
依家還掂iOS係會拎番android功能放番入iOS入面,最多都係等一兩代姐

如果講真係急用,我比較想用三星果個「Dex」(Nokia 950出過)功能
Feedback有followup㗎喎,做咩要借刀submit呀,浪費咗你呢個天才喎,其實我建議你不如自己開埋個討論區啦,專搵啲天才一齊討論咪幾好
Feedback有followup㗎喎,做咩要借刀submit呀,浪費咗你呢個天才喎,其實我建議你不如自己開埋個討論區啦,專搵啲天才一齊討論咪幾好
個盒擺香港
當你去日本 你係嗰邊有network
有人打你個香港no. 佢會經個盒send去你電話個app度

就咁睇冇乜用 有咗其他通訊app之後都冇乜必要 除非你做大生意
點解D人講講下就走鬼咗 之後就第二個人走出來回覆 好似玩緊接力賽 無限loop

呢個世界係咪未有dual pd嘅叉電
咩叫做講講下走咗之後第二個出息嚟回覆?
你當呢度真係Apple CS portal咁會有專人坐定定one-on-one答你問題俾你話?
唔怪得你一開波會黃色highlight+點解x3
sor我係搵緊牛
但你呢隻可以掟死人
D柒頭就咪理佢啦
Block 7算
我都係得閒先回兩句
最怕啲覺得自己高人一等
其他人唔會思考嘅人
佢expect呢度嘅人要好似番工咁聽佢話俾佢屌咁回應佢對Apple嘅不滿
Apple store 班精靈都唔會聽佢up咁耐啦
無啦啦連唔到藍牙耳機
(iOS 12.2)
屌你老母一入黎見到成版又長又紅又黃阻撚住哂
一野block咗舒服哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞