[月經] iOS集中討論區 (89) 女魔頭已走 蘋果有冇救?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
有無人個handoff虧虧地?
Universal clipboard又用唔到
係iphone safari開完tab mac又睇唔到
利申 iOS 12.3
3d touch㩒落去
返工黎講iPad multi tasking 真係差左d

希望未來有surprise
ios12唔小心升左,打電話個鍵盤變到好大好唔舒服,有冇計
係錄唔到
我嗰陣嘅解決方法係連去 mac, 用 QuickTime 錄
冇 要連wifi
除非你電腦有全部.ipa檔
唔好意思 唔知有無去錯地方
我部Xs max買左唔夠一星期 頭先發覺叉電卡好耐86%
之後重開機變90% 再用到變87%叉 又係卡住 再重開又變返90%

依家試左個幾鐘變左86% 咁樣既情況係咪拎返apple好
Yes
多謝解答
但介唔介意問多個問題
以我所知APPLE STORE唔會幫人做back up
其他大舖會唔會借wifi比我過apps?
但係佢地度back up完佢地係咪就可以access 到我啲back up資料例如相啊apps save個啲?
Apple store 唔幫你bakcup
但有免費wifi
有無Mac 撚?
呢排唔用延長線叉住電用部機,又無咗啲靜電感覺喎
update 啲乜嚟咁恐怖嘅?
我上次去胃訊trade
佢俾我企埋一二邊用自己電腦backup
然後用佢地wi-fi download啲app
點解apple wallet去到咁上下就開唔到出嚟 要重開機
原來有呢招,唔該晒
不過要諗計借部手提電腦番黎先
iCloud有位就最好 唔洗借電腦
想問下依到可唔可以問icloud photo 問題?
可以
近排 四月中
我就開咗個iCloud 200gb
咁我就backup 相

本身我就較咗上面 見佢話睇嗰陣都會
咁我琴日手痕睇下舊相
仆街了

根本冇load 過
D 相一直係360p
之後我拿拿較返save 0riginal 都冇用
睇過web iCloud 冇事
但手機係咪玩完?
你較返download original 佢要時間去download返 前提係你部機夠位

一般黎講 你開住wifi 差住電過一晚夜就乜都download返哂 唔會再俾壓縮檔你睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞