[月經] iOS集中討論區 (89) 女魔頭已走 蘋果有冇救?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我好似係舊iPod 同埋舊Airport express
今年iPhone都係Intel 4G chip 可以唔買了
Apple真係好環保,成日搞回收活動
仲有得免費換新插
賣咗隻2k mon
新mon買lg定dell好
戴爾
好想買U2718Q
筆直同功能都啱心水
但網上真係好多災情
等apple mon
我個隻冇字 但唔知係未apple既 唔記得係未以前部mbp2010留低既 有咩方法認到
最後佢話冇得整,要我買過部
呢隻當年跟3GS package 比
非常唔好用, 佢只係套住,
插牆制會因地心吸力跌落黎
當年係因為香港用英式三腳先有
水貨果d 美式/兩腳, 方便換頭

但香港user 多數自己配火牛用
加埋當年條自毀叉電線

總之跟機既都係次貨
所以造就好多oem 配件盛行
用緊lg 27ul500真心唔錯
不過你想要埋usb-c就要ul850要5000幾
XI 真係
我覺得 Iphone 既頭50% 同尾50%電
跌既速度係差好遠
可能為左battery test 好睇
頭10%可以用成個幾鐘
之後就愈黎愈快
應該唔會有高通住
佢每部機咁收授權費
Apple為咗壓低成本
應該唔用
5G冇得唔用(好似係) 除非Apple自己整到出嚟?
但2020先有5G
用緊X咪等多年先換
想問下巴打們,我下載完public beta嘅描述檔但係點解會檢視唔到個更新
我粗略計過
Dell U2718Q $4000
LG 27UL850 $5800
$1800差價
LG多個Type C
多一個HDMI(Dell得一個實在太少)
少兩個USB A(我電腦好多嘢插)
有HDR400(雖然我冇咩研究唔知咩嚟
有built in speaker(雖然我另外有speaker)
諗緊呢$1800抵唔抵俾

定係cheap到盡買UL500淨係要個4k res算

有冇巴打識處理用safari/chrome上fb變左咁,clear過history and website data都唔得
開左adblock之類?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞