[月經] iOS集中討論區 (89) 女魔頭已走 蘋果有冇救?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
我用嚟手動back d冇咁重要嘅相
Lcd老化,四邊都會泛黃。但8+都係出咗年半多啲,正常應該無咁快,正常咁用起碼頂到3,4年。會唔會係本身係陰陽mon? Iphone 由7代開始唔少陰陽mon的,尤其是大機。
我都係iPhone 5同iPod Touch 5出咗

5S都未有黃邊
大家換左新iphone之後舊果部會點處理
我部舊6S用左3年仲要裸跑個背殼花哂,而家拎左黎做鬧鐘
部7 Plus取代左以前放廁所既iPad mini 3,放便開片打J用
方便/放便便都得
個華為後門post做咩事
test beta 鬧鐘 打機
有人唔做做五毛係抵俾人撚嘅
冇iPhone se2 /8E
感覺手細真係被歧視
心血來潮想買個無線充電板用,有冇介紹
X, XS
如果你單手嘅定義係要手指公完全唔洗伸出去都按到四角
咁的確唔會有機滿足到你
有reachability喎
平 求其ikea
想叉快啲又唔怕死 紫米
無限筆直壕 mophie
利申唔怕死
其實依家用緊12W牛原裝Lightning線同買多隻18W USB-C轉Lightning線係咪分別唔大
係 我有齊12W 同 PD TypeC
0-50只差幾分鐘
用緊xr 加個殼幾個月覺得好撚厚
個開機制用左套又唔係幾好禁,裸唔裸跑好呢
利申祼 8
我部舊6S用到第2年開始覺得mon貼都麻撚煩就連mon貼都唔用
係幾爽,但係趺到個moon有痕同埋個背勁多凹痕
關唔關使用量事
除左平日返工 假期用成日咁濟
有時晚夜係床用用上訓著左
起身發現部機壓係背脊
唔通係壓壞左
不過如果係壓壞個mon
無理由兩部都淨係個邊變色/泛黃由怪嫁
用緊iPhone 8+ 依排係咁發熱 電瘋狂倒水 有冇人有一樣情況
Keep住係12.1.3 無升無事
不過個mon邊開始出現泛黃/偏色
係咪LCD mon既死症黎?
想當年部6仔又係咁,用左2年幾3年
最後要換機又係因為個mon呢個問題愈黎愈嚴重
Lcd老化,四邊都會泛黃。但8+都係出咗年半多啲,正常應該無咁快,正常咁用起碼頂到3,4年。會唔會係本身係陰陽mon? Iphone 由7代開始唔少陰陽mon的,尤其是大機。
關唔關使用量事
除左平日返工 假期用成日咁濟
有時晚夜係床用用訓著左
起身發現部機壓係背脊
唔通係壓壞左
不過如果係壓壞個mon
無理由兩部都淨係個邊變色/泛黃由怪嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞