[月經] iOS集中討論區 (89) 女魔頭已走 蘋果有冇救?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
咁我想問邊到出錯我先dl唔返d相
唔係省電用WiFi 都唔得
畀時間
要connect to power source

差住電放一晚過夜就得
我嘅意意如果我用上面嗰個0ption 都要等咁耐?
0ption 1都要係等就0kay?
我見上網有d case 係俾感歎號
想問下有冇方法係iphone 入面delete sync 入去既相?
上面個option唔使等 你部機一旦冇位就會即刻壓縮相片

但你係本身用上面option, 之後轉返揀下面個option 咁部機就要重新download哂原畫質既相 果度輕則十幾gb 重則有幾gb 視乎你本身有幾多相片
呢個background download過程起碼要一晚啦 (差住電+熄芒+過夜) 如果你好多相咪要多一兩晚
咁我想問邊到出錯我先dl唔返d相
唔係省電用WiFi 都唔得
要connect to power source

差住電放一晚過夜就得
我嘅意意如果我用上面嗰個0ption 都要等咁耐?
上面個option唔使等 你部機一旦冇位就會即刻壓縮相片

但你係本身用上面option, 之後轉返揀下面個option 咁部機就要重新download哂原畫質既相 果度輕則十幾gb 重則幾gb 視乎你本身有幾多相片
呢個background download過程起碼要一晚啦 (差住電+熄芒+過夜) 如果你好多相咪要多一兩晚

依家嘅setting
其實我應該做唔到0ption 2 所以我照用壓縮相
但問題來了
我load 唔到舊相
sorry未打完sent咗
load唔到舊相 右下個圈圈冇郁
冇記錯淨係可以成個folder del(好似係)
12.3 Beta 3彈App (由其Location Tracking Background app)同Safari Reload嚴重左好多
就算順同電好過Beta 2都救唔返
有冇巴打試過whatsapp backup唔到? 琴日發現原來對上1次backup已經係月頭
去到5%就卡住咗backup唔到,已經試過reset network connection, Hard Reboot iPhone, delete backup 熄icould再開 都係唔work
你個wifi vpn會唔會有問題
熄晒試下
Screen-off set永不,開住佢係whatapp backup嗰版睇住佢loaf,唔好攪佢就會backup到,whatapp個bug嚟,得閒幫手report
Apple Music 一日彈幾次
Safari 會成個畫面 freeze 左要kill app
仲要經常出’safari error a problem occurred with this webpage so it was reloaded’
藍牙成日斷
呢個beta 都幾唔穩定下
好我試下先,唔該晒
btw點樣report?
Safari 好嚴重下,可以係一轉App就Reload一次
有無人覺得FB成日reload
就算係睇睇吓都一樣彈上去reload
7Plus
係whatapp setting度有個 help>contact us
照寫然後submit就ok
內置嗰個最有用唔係係重裝whatsapp都可以就咁restore ? Icloud backup好似成部機restore嘛
IG直頭出一出home就reload 都唔知佢咩玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞