[月經] iOS集中討論區 (89) 女魔頭已走 蘋果有冇救?

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
無用,ios定律。唔係當年出嘅新機上最新版本ios電量一定跌之後點解⋯人所共知就係迫用家換新機囉ios 12已經好留手,無整lag啲舊機,電就算吧啦,細機要尿袋跟身
點會呀 用緊diet真係煎兩隻蛋都仲有多
平時用都係暖
請問有無人知7.51gb 既icloud係點樣放返走?用左好耐iphone第一次見呢樣嘢出現係storage

救命 拎住尿袋仲重過拎ip8+
我覺得如果佢要打低價市場,不如xs 減價好過出xr2
一來xr 如果要升到有市場價值,可能都係up 上a13 同變做雙鏡,變左同xs 有d 重疊,二來仲可以直接散埋xs 貨尾
所以我覺得真係未必會update xr 住
冇開iCloud drive
就係熄左iCloud Drive佢

其實你可以出返去settings 去最頂頂自己account
入iCloud
manage你個iCloud storage
再搵iCloud drive
入面可以見到有咩documents霸你咁多位
可以向左swipe刪
用慣細機適應唔到大機手感重量
Moment
我信我部6s可以再戰兩年
唔打機絕對可以捱到
但我而加要打機
間唔中 自己熄機再開
電磁又開始有明題損耗(89%)
心大心細 想買 為打機
唔想買 因為我部機仲好順好用
咁咪買部 iPad mini 囉
已經兩年冇用過尿袋

8+, xr
已經買左部ipad 2018 買完先覺得想要mini sizes
2018既機件
同埋我打極速領域 細機好打啲
唔洗咁大部拎住
咁其實即係唔可以再戰到兩年啦
我部4s 如果淨係用黎上safari whatsapp 都可以再戰多兩年tim la
但係因為佢唔能夠俾到哂我需要用既功能我既時候,我仲點解要死守部4s 呢?
4s你唔更新仲點適應而加既app 再加埋打機
部機我估 都唔會好順

但我6s更到最新 打機都無事
電磁損耗只好靠多叉電

再戰兩年都係我既估計
但短期幾個月至一年絕對無問題
如果你覺得可以再戰多幾個月,咁咪等到九月睇下新發佈會係點
可能到時xs 減價,或者8 又減多d,到時再考慮

不過好似上面d 巴打話齋,到xs 減到去你覺得岩既價錢,到時個性能係咪你真係岩用呢?
最近幾日部iPhone 8個touch id 鈍咗好多,明明隻手指cover咗個home掣+掂到金屬環,但都係認唔到...要畀少少力印隻手指先得。

但重新開過機又會靈敏返,輕輕掂落去半秒已經認到...但過咗半日又會鈍返
有無ching個家庭共享用唔到
想問下有冇人試過touch id用唔到, 直情有個prompt話 unable to activate Touch ID on this iPad, 仲試過發熱, 係熱到辣親手嘅嗰種程度
似係短路喎
拎去整啦
有無試過重新register過隻手指
過曬保養去整洗唔洗錢 如果唔爆炸嘅我就咁用到佢壞就算
同埋奇怪在佢home制有反應
就係scan果個功能壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞