[細底係原罪] M43呢邊報到(2)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
Olympus ZUIKO DIGITAL ED 12-60mm F2.8-4.0 SWD

呢支大家點睇
個焦距幾岩我

依支好似係大43,同m43唔同架,如果用響em1 or em1ii 就冇問題,但其他m43機就要加mount!

個MOUNT要幾多錢

正常緊係唔用要加mount嘅鏡啦

依個真呀,大把M43鏡揀啦
Olympus ZUIKO DIGITAL ED 12-60mm F2.8-4.0 SWD

呢支大家點睇
個焦距幾岩我

依支好似係大43,同m43唔同架,如果用響em1 or em1ii 就冇問題,但其他m43機就要加mount!

個MOUNT要幾多錢

正常緊係唔用要加mount嘅鏡啦

聽人講 就話43鏡嘅光學質素、解像度
好過m43。 實質就真係用過先知
想問Olympus ZUIKO 50 1.8係咩MOUNT?
老蛙新出果支7.5/2 好似好好J,價錢仲係3K度,細細支好過買7-14喎
想問Olympus ZUIKO 50 1.8係咩MOUNT?

應該係大43

應該係大43

50 1.8 應該係菲林機鏡頭,唔係大43

應該係大43

我又錯

應該係大43

我又錯

要上MF2 ADAPTER

應該係大43

用EP1要咩MOUNT?
老蛙新出果支7.5/2 好似好好J,價錢仲係3K度,細細支好過買7-14喎

英雄所見樂瞳,但等緊人寫review先買

有得落filter都差好遠
今日去左攝谷,olympus 攤位有好多鏡頭試,仲有model影

英雄所見樂瞳,但等緊人寫review先買

http://sapphireker.blogspot.hk/2017/05/m43-laowa-75mmf2.html?m=1

睇住呢個review先
今日去左攝谷,olympus 攤位有好多鏡頭試,仲有model影

有冇放枝300mm出嚟比人舞

Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 75-300mm f/4.8-6.7 II
呢支??

Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 75-300mm f/4.8-6.7 II
呢支??

300 f4?
係呀,點睇??

呢支??

300 f4?

係 f/4 ,最貴呢枝

應該係大43

用EP1要咩MOUNT?

M4/3

呢支??

300 f4?

係 f/4 ,最貴呢枝

Olympus ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm F4.0-5.6??

呢支??

300 f4?

係 f/4 ,最貴呢枝

Olympus ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm F4.0-5.6??

M.Zuiko Digital ED 300mm F4.0 IS PRO

呢支??

300 f4?

係 f/4 ,最貴呢枝

M.Zuiko Digital ED 300mm F4.0 IS PRO

WOW......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞