[細底係原罪] M43呢邊報到(2)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
如果上富士山,部PEN-F冇weather proof會唔會頂唔住架?山頂
有冇巴打試過

其實可以諗下e-m1

啱啱去完立山黑部同白川鄉,立山黑部就4度有細雨,白川鄉就中雨微風,部em5ii 完全冇問題用落好放心

OM機防好誇張

em5 ii 3防嘛, 佢penf 無..
不過其實小心D, 應該無事

pentax 先誇張, 成部機浸入水/泥漿都無事

自從去旅行試過橫風橫雨之後,買三防相機對我黎講都幾重要,加個filter就點影都唔使擔心
如果有相機可以過到IP66認證就真係神作
完全防塵防高壓水直射
採訪示威鎮壓一流
如果上富士山,部PEN-F冇weather proof會唔會頂唔住架?山頂
有冇巴打試過

其實可以諗下e-m1

啱啱去完立山黑部同白川鄉,立山黑部就4度有細雨,白川鄉就中雨微風,部em5ii 完全冇問題用落好放心

OM機防好誇張

em5 ii 3防嘛, 佢penf 無..
不過其實小心D, 應該無事

pentax 先誇張, 成部機浸入水/泥漿都無事

自從去旅行試過橫風橫雨之後,買三防相機對我黎講都幾重要,加個filter就點影都唔使擔心

買pen-f個時冇諗到會用到3防,而家就有D擔心,唯有就住用
另外12-40 pro是咪有3防?
[quote

啱啱去完旅行,劣作幾貼

利申 : 直出冇執過[/quote]

呢張睇到部EM5都唔差喎,有冇人像睇下
BTW
富山果頭多唔多蝗??

呢張睇到部EM5都唔差喎,有冇人像睇下

sorry, 得老婆啲相唔post得
BTW
富山果頭多唔多蝗??

我揀黃金周之後去所以小人d,同東京比富山一定小蝗好多!

搵到兩張俾你參考下,唔知你想睇面色定散景

另加一張iso3200

點解冇水手裝
張ISO3200 OK喎
PEN F有冇呢個質素 ?
點解冇水手裝

pen f仲高級過em5ii,點會冇依個質素。我之前心思思想過換sony A系,原因係影完d相響電腦睇番質素好差同好暗,點知有日屎忽痕用電視播番d相出黎睇,竟然發覺靚過電腦睇好撚多同光好多,同相機moon睇嘅差無幾,果時先記得自己校暗咗個電腦moon黎打機,所以之後就無諗過轉會了
窮撚唔捨得買em1mkii
窮撚唔捨得買em1mkii

屌,仲乜鳩變咗打橫........
M43做旅行機一流

EM5 + 1240

邊到嚟架
睇你地啲相睇到好想去旅行

EM10M2+OM Zuiko 50 1.4

我6月中去大阪
點解冇水手裝

pen f仲高級過em5ii,點會冇依個質素。我之前心思思想過換sony A系,原因係影完d相響電腦睇番質素好差同好暗,點知有日屎忽痕用電視播番d相出黎睇,竟然發覺靚過電腦睇好撚多同光好多,同相機moon睇嘅差無幾,果時先記得自己校暗咗個電腦moon黎打機,所以之後就無諗過轉會了

部電影救返你同奧林巴斯
你帶咗幾多支鏡去日豬?
M43做旅行機一流

EM5 + 1240

邊到嚟架

個天好藍喎

我6月中去大阪

有冇重點行程?
點解冇水手裝

部電影救返你同奧林巴斯
你帶咗幾多支鏡去日豬?

三支,不過由頭到尾都只焦用12-40

12-40
40-150(平果支)

我6月中去大阪

有冇重點行程?

關西蝗多過關東蝗
點解冇水手裝

部電影救返你同奧林巴斯
你帶咗幾多支鏡去日豬?

12-40
40-150(平果支)

17 .8做到人像鏡嗎?
點解冇水手裝

部電影救返你同奧林巴斯
你帶咗幾多支鏡去日豬?

12-40
40-150(平果支)

12-40方便到傻 一支夠用 光圈又夠大
我都都諗緊帶唔帶支40150 2.8
好重 帶左又唔知會唔會換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞