[細底係原罪] M43呢邊報到(2)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
有無巴打有玩o記12-100 f4 嗰枝

成皮野買支4光圈 不了

買兩枝大三元仲好 f2.8有用多了

12100主打一鏡天涯+sync is加持,
兩支大三元固然係個更好選擇,不過就重左

咁巴打點睇7 14嗰枝?抵買嗎?
去旅行用影人又影景有無邊支抵玩嘅鏡?

1240pro

1240pro

Panasonic 新出嗰支1260 又點睇?
有冇巴打知
Em 5 mk ii 二手可以係邊買
上過DC fev 見有人放 4千蚊 連17mm f/1.8
二手值唔值呢個價?
因為我上price見水貨先4千7
已有一部em10 ii 但好中意佢個反芒好想入坑
求指導 新手

Mark one嚟掛? 枝17.8二手都$1500-2000
EM5 II冇理由咁平至係

4千蚊連17/1.8,應該係一代

一代連17賣4千好貴

1240pro

細枝啲,好想試

1240pro

細枝啲,好想試

我都係貪佢細支啲,旅行方便啲

1240pro

細枝啲,好想試

我都係貪佢細支啲,旅行方便啲

https://www.ephotozine.com/article/leica-dg-vario-elmarit-12-60mm-f-2-8-4-0-asph-review-30597
毒毒毒
Gf9/eos m6呢d價位(7000連鏡)
要拍片反mon
係咪gf9最好

再問
要拍片反mon
係咪gf9最好

再問

巴打可以睇埋Sony 5000/5100
枝Kit 電Zoom同夠Wide.

GF我冇試過Comment唔到
要拍片反mon
係咪gf9最好

再問

本身想買餅鏡
係煩緊機身
唔該曬你睇睇先
要拍片反mon
係咪gf9最好

再問

本身想買餅鏡
係煩緊機身
唔該曬你睇睇先

GF9+12-32 餅kit?
果枝冇對焦環啵 拍片可能差啲

1240pro

感激
EM1mkii幾時出優惠呀屌
EM1mkii幾時出優惠呀屌

fathers day?
em1 ii嘅優勢晌邊?
我啱啱睇咗sony a6500,仲輕佢少少,價又平佢一截,仲要aps-c
我啱啱睇咗sony a6500,仲輕佢少少,價又平佢一截,仲要aps-c

當你手拎一堆鏡就好難轉會

優勢響鏡頭方面, 鏡頭比較平同細, 長焦重量更加同ff or aps-c冇得比!

1240pro

感激

我都有性趣,等巴打報告

防震手持長炮長曝喎

1240pro

感激

我都有性趣,等巴打報告

出去睇下1240pro咩價先

上左手好撚正!

上左手好撚正!

本身有部EM1 如果手拎3支pro鏡
買多部機應該GH5定EM1mk2

上左手好撚正!

母親的決擇

上左手好撚正!

母親的決擇

視乎你鐘意邊部機既快門聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞