[細底係原罪] M43呢邊報到(2)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
Olympus em5mk2
得枝o記60mm 同8mm魚眼

60微? 點解得依兩支咁搞笑嘅!

因為我玩潛水,呢兩枝夠玩哂

難怪.60微落水一. 但個潛水殼貴到呢...

淨機身殼買得多部機

有錢都買唔到

有錢都買唔到

你個名
12-50 肥花有條友放緊1050, 抵唔抵?

唔抵, 新嘅都係大約$1100

THANKS BRO

http://www.price.com.hk/product.php?p=141081

你自己可以去上面條link check 下價

THANKS BRO

香港唔覺有Lumix 12-60 3.5 -5.6

有錢都買唔到

其實係combination of failure ( 熊本地震,matketing, too heavy reliance on Sony sensor ) 做成

THANKS BRO

http://www.price.com.hk/product.php?p=232143

香港行冇入?
應該買部panasonic G8好定等panasonic GH5好 ?

THANKS BRO

http://www.price.com.hk/product.php?p=232143

香港行冇入?

好似松鏡都係水貨當道
vte兩年前支45-175水貨曾經低見千四有找,究竟水松鏡個價有幾海鮮,我睇唔透

淘咗隻Grip

淘咗隻Grip

幾錢?

淘咗隻Grip

幾錢?

398人仔,我覺得ok,我上網睇中古品都幾千日圓。
題外話
有冇人有唔要/壞既epl1放比我做零件機

我有部無壞既, 點放法?

我有支, 買咗12-40 之後就放咗喺度, 你要我可以平讓!
EM5 MK I 留名

淘咗隻Grip

幾錢?

398人仔,我覺得ok,我上網睇中古品都幾千日圓。

個樣幾ok
題外話

不如考慮下轉ELP3
題外話

不如考慮下轉ELP3

零件機,打算改裝cmos?
小弟用em5ii, 請問o記支75-300好定pana支100-300好,睇光圈好似pana果支有優勢,但我用o記機會唔會support冇咁好?

75-300 Pros:輕 Cons:依賴機身防震,光圈細
100-300 Pros:機身/鏡身防震可以二揀一用,光圈相對大D Cons:重

唔會support唔好,鏡頭firmware要更新既經O/P機身都一樣得

BTW 100-300好似就出二代

就出二代就真係要等下啦, thx 巴打for詳細講解!

用緊em5mk2 買左100300 一流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞