Whey乳清蛋白交流區「口味、價錢、品質」

1001 回覆
27 Like 33 Dislike
我都唔係好接受到朱古力味,感覺好似過年金幣味咁
所以一直都唔敢試薄荷朱古力
Btw下次想試allmax 士多啤梨
http://www.goodlifenutritionhouse.com/index.php?route=product/product&manufacturer_id=11&product_id=1028&page=2
我飲開呢隻 朱古力味
有朱古力香 唔甜
佢寫話不含人造代糖 唔會致癌
仲有bcaa同creatine
可以試下Choco Mint
有少少黑朱古力味嘅感覺,少少苦,唔算甜
望落好似幾好
但我冇咩點研究creatine,唔係好敢食
聽啲師兄講話唔可以亂食,好似有特定嘅食法
巴打可唔可以講下?
飲過on 同 biox
biox感覺不錯
係幾靚喎啲數字
不過就貴左啲
咁我又冇研究 都係當普通protein咁飲
睇下其他巴打有冇補充
如果真係健康啲嘅話我覺得又冇乜所謂嘅
其實 myprotein 係咪真係咁難飲
有時見好多 KOL 唱奏
你比得起錢我都識吹啦
有冇人試過台灣嗰個mars whey ?
Lm
有咩Gainer係有料到 飲過allmax Ons 都好似唔係好增到
本身唔鐘意飲奶 平時飲牛奶會嘔
買過ON whey isolate, double rich chocolate / chocolate mint, 有少泡, 難飲但還可接受, 性價比算高果堆 $70~$80/lb

而家飲開VP2 double rich chocolate,
偏淡朱古力味,冇乜奶味, 搖完冇泡, 用料較好, 但偏貴, $130-$180/lb
有次買錯citrus splash 味, 超大伏, 多泡兼難食到仆街
其實唔係隻gainer冇料到,係你自己熱量攝取不足
講左好多次whey/gainer都只係補充品,唔係神奇藥
Myprotein natural chocolate 平靚正
但哩排上佢個網睇啲whey 都唔係特別平
我係英國 成日有sales
myprotein得個平字
寧願比貴少少買on

之前上iherb試過on extreme milk chocolate, mocha, vanilla, double rich
extreme milk chco最正
應該好夠 我增磅冇計熱量 但一日四Scoop 粉
座底都1000K
之後我Lunch 都過1000K
早晚加埋都過1000
偏偏增得好慢
頭先上網睇咗creatine,係用黎增加肌肉力量,係運動界用咗好多年,醫學上未有發現咩副作用
飲過 好甜 exactly係牛奶糖味
飲開mp unflavoured 全部有sweetener既都會飲到厭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞