Whey乳清蛋白交流區「口味、價錢、品質」

1001 回覆
27 Like 33 Dislike
英文叫whisk ball
我覺得有用 有時飲咖啡唔落波 底嗰啲粉打唔爛
milktea Lipton奶茶咁既味 我普通
strawberry cream 正常士多啤梨味

個人推 blueberry cheesecake
飲落似strawberry milkshake 味 好飲

而家飲緊隻cookie n cream 咁淡淡哋 唔記得叫咩名 一個長英文字
你係咪真係飲過而且真係覺得OK架
蛋白粉可以有咩效果 ? 唔跌肌肉已經係最好效果
飲完一包2.5kg blueberry cheesecake
Blueberry cheesecake 似 strawberry
你自己衡量了
我一開始已經講過蛋白粉只係蛋白質來源,冇神奇功能
起道討論嘅多數都係味道/價錢為主
比人笑過,但我無理
$12
裝熱水到120度都得
熱水有 120度
呢隻味有兩種主要評價 , 討論區大多數係「中伏」 , 而啲 blog , youtuber 就大多數會評做「很香 , 還算不錯」
【摇摇杯健身杯搅拌杯奶昔水杯子蛋白粉运动便携塑料水壶搅拌球定制】https://m.tb.cn/h.e1UX0Jc?sm=5f14ad 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復|制这段描述¥OBD4YbdrGgi¥后到👉淘♂寳♀👈
突破盲點
裝到水蒸氣
有啲都唔知係打手定真心膠

明明 whey protein最重要既就係whey所佔既比例 越高越好 越純越好

有啲on9仔就係到sell啲加埋哂 creatine之類既 又唔提啲whey佔幾多
我要creatine 我自己另外買唔好
洗撚買啲溝哂呢樣個樣既產品

又有啲係到sell埋落重糖既gainer
啲熱量根本為高而高
我自己買罐whey protein再日日飲珍珠奶茶唔好
想健康啲增磅既我每餐食多舊蕃薯仲好 洗鬼買呢啲垃圾gainer
巴打城市人追求快,方便
喂埋入口最好添,再加埋sales兩句
剛才試咗impact whey isolate unflavoured,味道就好似牛奶加水,唔用波都溶到
不過下次唔會再買,因為要等收貨,送去公司的話又要我抬返屋企,都係iHerb 算數,一係放假去bc shop
如果當whey係蛋白質來源根本就冇咩所謂好唔好之分(就增肌效果來說)所以你話飲幾多罐其實都唔會判斷到好壞除非你飲緊果罐唔係whey

值得討論嘅就只係得品質(易唔易溶),味道,價錢
用平價版去比較一下
無記錯 BSN Syntha 6 Edge佔比得 50% , 有成 50% 垃圾 , 但就大把 FANS , muscltech 白金就好啲有 63% , on 就有79% ,

另外唔知係咪印錯 , mp 純度有成 84% , 1scoop 25G , 有21G ptroein
https://www.myprotein.com.hk/sports-nutrition/impact-whey-protein/10530943.html?variation=10889156
如果加埋creatine變相比你唔load
load要一日20g
如果protein powder+creatine 應該係25g+5g
冇理由一日4羹protein
耐熱溫度
其實 creatine 無左增力個效果仲應唔應該食 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞