Whey乳清蛋白交流區「口味、價錢、品質」

1001 回覆
27 Like 33 Dislike
有原味我都未知
I'm asking questions
I don't know the answer
bro
燥唔燥生唔生蒼真係好睇人
但可解會覺得傷身呢?又唔係吸毒

Vanilla 或者 chocolate

我飲過最好飲嘅一隻
唔搖齋沖都有泡?
味道價錢如何?
粉幼易溶,價錢唔貴,但好撚甜
味道黎講都ok,但跟佢suggestion個份量沖真係會甜撚死
邊度有得買
總之果日食唔夠protein 就會飲
正常都用翻佢隻scoop ,唔會特登用第二隻掛
近排買左On 隻咖啡味 暫時覺得幾好飲

咖啡 8/10
椰子朱古力 5/10
佢suggest 100ml 我加到500先飲得落
https://www.youtube.com/watch?v=k3EWuMrhwUI&feature=youtu.be

https://www.ptt.cc/bbs/MuscleBeach/M.1548680080.A.F4C.html

大家點睇? 之前記得館長話過有攞成堆大牌子去檢驗
結果好多都有溝大豆蛋白/其他野令到個蛋白質含量吹大左
當中包括myprotein

有冇巴打試過唔到牌子既protein
想知有邊隻比較穩陣,吸收率比較好
見到myprotein平過其他牌子成倍有多 真係有d驚佢有溝其他野
想問下食緊A酸 可唔可以照飲
on 綠色個隻gainer 雲尼拿味 個時等一次飲難飲都仆街仲要買左一大袋 之之好似飲涼茶咁飲 仲有我覺得係極難沖

之後試過allmax gainer 整體黎講味係ok 不過會有d滯 朱古力味我覺得係我飲過同類產品算係好飲 曲奇味開頭ok 有d oreo碎但飲多左我覺得有d難頂

宜家飲開scitech個隻gainer 朱古力味 呢隻呢道就係最好 仲有加左燕麥 有口感之餘飲落係似個d乜鬼胚芽朱古力多過gainer

whey我之前都有試過dns好飲易沖 不過香港難買

仲有試過個個fitwio 朱古力味 好飲難沖 聲稱係牛初乳好巴炮咁 但貴同埋protein份量係算低 所以冇飲了
最近飲緊德意志嘅body attack 100% whey
曲奇味神級

飲緊食隻
味道好好,易入口,真係當朱古力奶咁
同埋有埋肌酸成份
依隻我上磅覺得不錯
100你果隻咩味?
我飲果隻suggests 都200喎
巴打富貴到
你哋通常咩時間飲whey?操練前定後,定冇所謂?
會唔會飲埋casein 同 creatine ? 如果飲 creatine 大概咩時間飲?
我買左朱古力味
味道偏淡 帶有朱古力香 唔甜
$440 5lb (約71 scoop)
同埋呢隻有埋bcaa同creatine
仲標榜唔會致癌
真係咩 我每次一日隊兩scoop第日都會喉嚨痛
飲開iso100
Dymatize Nutrition
係貴但一分錢一分貨,無屙無生瘡,味道仲唔錯
一日一杯,剩低就啪real food
我飲緊
無生暗瘡就keep住飲呢隻味算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞