Whey乳清蛋白交流區「口味、價錢、品質」

1001 回覆
27 Like 33 Dislike
On9 次次飲啲未飲過/唔同牌子嘅supplement ,第一次一定會屙到hihi
咁計啲 iso whey 無人買啦 , 貴左成截都係為左少果一兩克咋
講真正正常常唔係玩比賽/嚴格cutting 都唔需要iso
我覺得
一般人食多少少糖唔係大問題 , 不過 whey 含糖量多就絕對係劣質嘅表現 , 唔同味最多只有 0.1-0.2 浮動 , 啲廠整左啲唔合格劣質蛋白粉就會拎去做gainer 賺到笑
飲多啲任脂奶練好個腸胃先啦
全脂
我都練左兩三個月 , 一日一升
好怕好甜, 唔鍾意飲甜野
我飲開隻 on gold 得 1G sugars , 你果 on gold 隻咩事咁高糖 ?
一g兩g差得幾多
唔同味咪唔同amount
咁計啲 iso whey 無人買啦 , 貴左成截都係為左少果一兩克咋
我覺得

我飲concentrate 會疴到仆街
焗住飲Isolate
鮮奶,咖啡我反而點飲都冇事喎
咁你想點
我係最一次先屙姐,打後通常冇事
等飲哂而家個罐再諗
黎緊想試California gold nutrition whey protein
Isolate 有冇伏?
我飲開隻 on gold 得 1G sugars , 你果 on gold 隻咩事咁高糖 ?
一g兩g差得幾多
唔同味咪唔同amount
我覺得

我飲concentrate 會疴到仆街
焗住飲Isolate
我係最一次先屙姐,打後通常冇事

一 開始果陣我飲on gold. 佢算係比較少乳糖同埋有Lactase. 但係我都會腹脹攪肚放臭屁。 係Gym 房做crunch, 每捲一下腹, 就吱一下臭屁
食緊unflavored 溝奶飲
我覺得唔錯 易溶
溝水會唔會好難飲?
我食開on 其實兩者分別大唔大?
on whey 1g 糖 , 非 iso 之中佢算最低 , 不過 myprotein 都好野 , 做到 1 serving 1.1g 糖 , 早兩年都仲係 2g
飲過其他牌子unflavoured,味道就好似奶溝水
Allmax gold都係1g
Agger
溝返奶就會有好濃厚既奶味
Allmax gold 其實係 ISO 級數 , 蛋白質純度有 80% , 不過佢就唔叫自己做 ISO , 但價錢好似唔平
講起放屁上次dl破pr 一上果下都忍唔住
貴on $20
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞