Whey乳清蛋白交流區「口味、價錢、品質」

1001 回覆
27 Like 33 Dislike
飲緊iso100 neutral chocolate
飲落好淡,冇乜特別
我寧願連代糖都唔落
代糖陣味好撚怪
同埋越來越多研究話代糖仲唔健康
我最後都係買咗朱古力味,Natural (No articucial sugar or colour) 嗰隻,今日試咗劑
淡味好多
最後買咗朱古力味,士多啤梨全線無貨
溝奶會肥好多咩
講真肥果少少就算啦 寧願好飲啲鼓勵下自己
拎牛奶沖反而冇咁好飲
你一日如果淨係飲一杯就可能覺得冇乜野,但好多一日要飲幾杯果啲計落就唔係少少野
而且奶都高幾carbs,cutting 就更加難
有師兄教過搵咖啡沖添
一飲難飲仆街,隻甜味同苦味根本完全撈唔埋
我都係prefer用返水沖
見外國啲師兄溝呢樣溝嗰樣搞到smoothie咁,好癲
老老豆豆,我真係最prefer用水沖
衣加我淨係溝埋creatine已經覺得難飲左
MP既朱古力同奶茶味都飲過,硬係有啲啲好假代糖既味。反而on朱古力就無呢陣味
留名睇打手搵食
有冇人飲過Allmax IsoNatural 朱古力味?會唔會好甜
International protein 都幾好 唔差
夜晚飲完 好難訓到覺
其實我開始有興趣想知你地邊道買粉多?
你地講親好多牌子香港都好少見
MP朱古力真係好重代糖味
另外想講一scoop差幾gram真係差好遠,35g/serving已經好大羹
係貴既 但佢好撚易溶 同埋飲落口 係冇咁躁
最緊要係d口味冇果浸臭奶味

飲過MP 同ON 個人覺得暫時IP係最好
飲過
ast vp2
dymatize iso 100 既
rich chocolate 同 cookie and cream

vp2 tst bc shop2月優惠賣$300 2磅
平過iherb iherb要$360
易溶但朱古力味有啲化學

dymatize 就$500左右 但5磅
甜過vp2 但隻味冇咁假
宜家會溝一半chocolate 一半cookie 咁飲
大部分時間沖水 有時會沖日昇隻無糖豆漿
睇左幾隻無糖豆漿 得呢隻真係食物標籤糖係0mg
scoop大啲咪快啲飲哂,商家佬又可以賣多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞