Whey乳清蛋白交流區「口味、價錢、品質」

1001 回覆
27 Like 33 Dislike
加過落咖啡難飲到仆街咪伏9人

利申都係用cookie and cream 沖
我加nespresso capsule grand intenso/americano
真心好飲
想離題問一問咁多位師兄 myprotein送貨大約幾耐倒有? 同埋係咪直接送去屋企 唔該曬
認真垃圾 好多鬼佬review都話係垃圾

利申先 我自己都試過佢啲粉同衫 logo會甩 仲要係著咗10次唔到就甩晒 已經係手洗 著完洗過三四似啲水洗出嚟仲係黑嘅
衫入面雞乸咁大隻字寫住
MADE IN CHINA

唯一仲健在好用嘅 得條strap

btw 有時同一樣野 外國版網站有 香港版會冇
同埋有啲野價錢差得都唔少
姐係例如喺my protein uk用集運運返香港會仲平

咁粉點垃圾?
Iherb 買左兩磅試下 朱古力牛奶味
可能真係好難飲 溝盒仔奶飲算
個個講粉 , 佢就衝出黎講衫 , 做乜鳩 ?
好撚難飲
溝脫脂奶努力飲晒佢 , 其實如果唔係夜晚操 , 溝咖啡都係好選擇 , 咖啡真係咩味都壓得住 , 但前題你要受到齋啡味
一向都係訂1-2磅唔同嘅粉 試口感
唔敢買大大袋
Unflavorerd 我試過呢3隻

1. california gold@iherbs
2. now sports@iherbs
3. mp native whey

1同2 差唔多,好易溶,基本上一加水唔駛點攪就溶晒,味道似溝淡左既奶
3 都算易溶,但比1同2差,而且味道有d假,似粉筆開水
Unflavoured係咩味?飲落大概似咩?
同creatine 似唔似?如果似真係咪搞
有諗過買California 但睇真d 5lb得58 ser
琴日買左包 等佢送過嚟
點解overall係垃圾
Dark chocolate 先58 served, unflavoured 75
咁下次試試先
似脫脂奶溝水,我通常加落奶度,同飲奶冇分別
mp = musclepharm 定 myprotein ?
原味每100克粉有90克protein, 朱古力味100克粉得70克,差好遠
100克粉有90克protein 已經係 ISO 級數
Dark chocolate 先58 served, unflavoured 75
咁下次試試先
原味每100克粉有90克protein, 朱古力味100克粉得70克,差好遠
100克粉有90克protein 已經係 ISO 級數

因為佢真係
myprotein
包裝袋係咁爆
啲粉又沖唔散 味道普通未算太差
送果個shaker就漏既
E隻要一次飲 2scoops ?
同埋佢protein 純度係咪冇ON 咁高?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞