Whey乳清蛋白交流區「口味、價錢、品質」

1001 回覆
27 Like 33 Dislike
creatine好平咋WO?
我會買無味加落去
飲過牌子(記憶中)N, muscletech, BNS,myprotien, ANS

而家飲緊myprotien
認真啲睇下就知有好多出名嘅whey都係垃圾配方
問緊myprotein同muscle tech
Muetech有隻係連埋create ,我自己幾中意

想問下宜家係買都係iherb買粉最平?
同埋增肌既話每日要食幾多gram先夠?
我見話人話每kg 1.2gram...至到2.2gram都聽過
我睇過好多寫到自己識飛,咪一9樣係咁上下成份
Myprotein unflavoured
睇落幾健康 可以試
聽講垃圾粉先要加creatine成本仲低過whey protein
muscle tech好唔好飲?
飲緊北海道午奶
個人覺得應該係煉奶味,甜到仆街
有無巴打飲過Dymatize ISO100?
飲過同牌子嘅Elite 100% Whey
覺得好難飲
ISO100會唔會淡味啲
Dymatize應該唔會太難飲架喎
飲得呢啲都係長期飲,所以有冇糖或代糖好重要架
Unflavored有無邊隻介紹
諗住溝奶飲
睇外國review話橙同生日蛋糕味最正
各種牌子都試緊,但建議唔好買標榜全植物蛋白嗰啲,我試過,唔大效果,增肌都係動物蛋白好
That’s why 寧願要淡味啲...
上次就係試朱古力味Elite 100% whey
甜到焦糖咁
今次試下iso100士多啤梨先
不過長期飲嘅如果難飲都好難頂
我下次都應該會試士多啤梨,不過會試Allmax
試完記得上黎report 下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞