Whey乳清蛋白交流區「口味、價錢、品質」

1001 回覆
27 Like 33 Dislike
Dymatize 飲緊 Vanilla 味
易溶
配 almond milk 好正
你地係邊到買?
有冇人飲過scitec nutrition?
如果運動量唔算大 一星期大約兩三日運動(泰拳/重訓)
一日飲一杯黎維持蛋白質吸收得夠 得唔得?
有時返工同人食飯好難穩定地食得夠
上網睇tdee計完話我一日要食172g protein先夠
另外係咪上iHerb買ON最平 之前飲過都覺得ok
飲開呢隻原味淡淡奶味
一杯whey大約得20-27g protein
自己計
都唔知信邊個calculator好
Bodybuilding果個話140
之後有個就咁叫tdee既話172

Btw 我會溝奶飲既 再多少少protein
BSN朱古力 士多啤梨好正
Myprotein隻奶茶味都幾正
Allmax朱古力 花生醬都唔錯 不過要iso先冇咁甜
我個人嘅做法係摸索到自己真正嘅tdee之後按比例食
未cut唔洗飲iso住,如果唔係都想試
Bsn貴唔貴?成日覺得好易同scitec撈亂
Bsn少少貴 370得48劑
Scitec未飲過 聽fd講飲左半桶頂唔順掉左
一罐 750g 你預25個serving到
佢有30% whey iso
差唔多貴過啲大眾牌子成2/3喎
報一報價
Creatine: allmax 400g $175
Dymatize 500g $150
我係GNC買
Bc shop
Iherb allmax 做緊85折
1000g creatine 先170
bc食水都好深下喎
Thx巴打 去買黎試下 有人話蕉味都唔錯
平版on ,配方99%一樣
400g連運費差$30姐
有出開去未買埋囉,起碼唔洗等佢寄黎
其實我覺得大部分配方都應該差唔遠
值得研究嘅都係味道為主
IHerb 順豐都好快啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞