Whey乳清蛋白交流區「口味、價錢、品質」

1001 回覆
27 Like 33 Dislike
有無人飲開biox whey protein complex?
MP
平日有訓練開
應該係因為佢係ISO所以貴啲
佢sugar <1g 同埋fat都係1g,比whey再清啲
我喺BC買Natural Chocolate都要$530
睇你目標啦
我本身瘦底,想增磅,都飲過兩個月gainer,的確係會好快漲身咗同重咗,但gainer嘅nutrition好多都係bad nutrition (e.g. sugar, bad fat),會令個人好易肥(尤其是肚腩)
唔食野就飲咩都假
個腩真係會好勁 但好多人話bulking期間唔好介意肥
你地小食通常食咩多?
睇你有冇心機cut啦
我自己飲咗兩個月gainer都無再飲,轉咗whey,行返clean bulk
我都係上年三四月開始gym,去到而家增咗10kg up
不過就算clean bulk多少都會有body fat嘅上升
而家都想cut下了
我想問每次飲,會落幾多粉去沖水飲?
同埋my protein 啲優惠 係指官網定香港啲代購?
通常第一次都會跟翻suggestions ,跟住再根據自己口味控制水量。
但跟佢個suggest 嘅水量通常都甜左hihi
ISO100 隻gourmet chocolate好甜,之前飲natural chocolate 不過iHerb 唔賣5磅所以轉,點知甜到咁。
我之前係朱古力味,爆倉勁左好多
家下轉飲緊哩隻味
飲到我呢
我都係飲呢隻 飲左兩年
不過我冇爆倉,但想轉口味
飲呢隻
我覺得啲味都接受到
有冇人試過Athlean-X出個D
Unflavoured 蛋白粉有無推介(易溶)?
好撚貴 買唔起
有冇ching飲過mp嘅肉桂味?
感覺似咩味? 入到口?
得罪講句 myprotein 真係痴撚線 沖極都唔撚溶
有無懶人同我一樣飲gnc
有冇人去過mk bc對面果間野?
係咪賣得好貴定有咩特別?
點解好似長期唔睇有人幫襯
jumbo gainer 比狗都唔撚飲!
巴打可唔可以講多D?
聽講呢D plant Protein 都係不完全既蛋白質, 要同時食埋D而包果D先可以結合成完全蛋白質, 所以想聽下巴打話無用既意思?
難飲?貴?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞