從月入7千到月入十幾萬,你問我答

686 回覆
32 Like 199 Dislike
哈哈,我都想知有咩投訴
唔add啦,有緣喺event都會見到,我就冇你咁叻,月入60-70K左右,條path都同你差不多,由十幾K上到而家,今時今日vendor都未必有你咁既package
我係呢間公司做咗九年,要去到第五年先至人工好啲,呢兩年就爆升
Sales係咪都係不斷跳公司先加人工加得快?定係喺同一間公司度搏上位?

要做到M grade 要有咩條件?爆數勁定要有咩cert?
煩撚個閪,睇你就睇啦。人工高又話假,人工低又話唔應該出現係連登。阻撚住哂睇post
有埋交幾多稅,加上我又沒呃你錢,唔中意就出番去啦
做嘢咁多年,學歷只係入職要求,或者大公司要求,都係果句,基本野一定要做好,我見過好多人,自己份工都未做好,然後就搞辦公室政治好多嘢,最後多數一定冇好下場
交流吓啦師兄,我哋呢行其實做銷售上下差距都好大,不過我覺得有一種人我最憎,就係你搵佢佢唔會回覆你,打電話又唔覆你電話,呢啲通常都冇運行
你見到新聞,唔係炒銀行就係找IT,就即係呢行其實都好好
都唔好咁講,其實頭先講嗰幾樣野都係非常專門,唔係咁容易話做就做,出邊有好多間公司乜都想做,但係結果其實又係乜都做唔到
死IT狗,人工咁高既
點為之做好?就係你上面咁講爆到130%?
除咗meet target仲有冇啲咩額外嘢做?
我哋呢行乜嘢學歷都有,我又唔係住落手,elv 呢行冇乜錢搵,唔好入行
你由tech轉去做?
齋賣HW?有冇賣service?
同行hello, SI
結婚未
香港公司?
呃埋自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞