從月入7千到月入十幾萬,你問我答

686 回覆
32 Like 199 Dislike
Ingram?
完全得
No la
本土定mnc?
JOS
唔好估啦,都係行家?
I m not insider, I know a few big distributors, if yours is a small distributor, than perhaps I don't really know.
中間轉咁多行有冇降過人工,還是人工都一路上住轉
我係而家間公司做咗好耐
我做SI
local SI or MNC SI?
I mean 你入呢行之前轉嘅工, 或者入呢行時有冇降人工
我冇降人工入嚟㗎
樓主, 呢度D 人咩都話假架, 你唔好見怪, 我信你.
我都係 IT 行, 我都少少後悔, 其實以慍錢黎講點都係做 Sales 最好機會. 我知辛苦, 但係我係呢行成長都唔係唔辛苦, 既然都係辛苦, 點解唔放手一搏? 不過, 依家年紀唔細, 算喇 ...
我想問:
1. 我好奇你年紀有幾大?
2. 其實香港 IT security 係咪好缺人? 你公司會唔會需要呢D 人去 support security product ? 人工有幾多左右 ?
30中
好缺,我用例子答你,我上年同另一間公司嘅老闆傾計,突然間問我可唔可以過去佢公司做,仲問可唔可以將我依家公司所有做開security 嘅人帶隊一齊走,我拒絕左之後就冇聲氣啦
似local.
應該估到喺邊間
唔係讀it但做其他行業既sales,入唔入到行
Sales 係靠巴囗
Post sales ?
Can , 大把
本身做緊In house support 幾年 有CCNA MCSA cert, 想轉Sales應該apply乜post, 同入邊間公司冇咁伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞