從月入7千到月入十幾萬,你問我答

686 回覆
32 Like 199 Dislike
華為係賣switch router 果堆?
都多政府部門同澳門賭場用 H3C
如果華為喺香港賣呢兩樣野就執咗笠,你應該了解下佢主打係乜當然唔係手機個堆

澳門。。。賭場依家開始轉緊牌子啦,政府更加唔使講
可能係,你tg?
sell blockchain 係咪gimmick 野
賭場都知轉緊? 照舊香港SI唔會有份玩
點會沒?pccw , MV, asl , Jos 都有入去澳門做
做過幾年it si sales 轉左dis sales 半年,就上左 vendor sales 半年。

而家個 market 好似幾亂,大 brand 都拍曬碼頭,華為既 partnership 口卑好似幾差。
同華為有合作過 去基地N咁多次。亦有爭生意鬥PoC. 佢地真係無乜integrity. 開到口叫你將客戶既design 俾佢。話拎走名同logo咪無問題

鬥Poc佢地平之餘仲人海戰術。二十條友落site。我地連當地SI 三五丁友

中東 同東南亞國家十年前貪平用佢地 由其mobile carriers 。 用落愈來愈貴 好多都搵返Ericsson.
之前個客同我地講,華為拍晒心口其他對手有嘅features佢哋全部都有

就算呢一刻冇,只要講得出一個月內就可以寫出黎加到落去
無錯。佢地會派developer 落site 即時改code 加feature.
都話你唔係二仔同事,又唔信
orange 同屎為打市場,做定左d大客,之後d 大單自己大陸成班黑工落黎做direct service,呢d仆街公司過橋抽板,點同佢長期partner?
未賣斷比3com 之前,h3c 仲係華為佔51%,果時咪用呢d手法囉。
講到尾,又係大陸公司開空頭支票做法
香港mobile carriers 應該得samrtone唔係用華為或中興。班友跟本日日係深圳過關去做suport.

支那3C國際部門全部香港做HQ. 入邊大把支那人住深圳但香港返工 仲可以拎身份証
係jobsdb打IT sales 見到有啲中學程度都OK
係咪唔係樓主所講個啲sales?
最近想轉工,一直唔知邊條路岩行
依家做緊文員仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞