從月入7千到月入十幾萬,你問我答

686 回覆
32 Like 199 Dislike
巴打你做邊一類型Vendor?
Local SI
咁可能真係識,你尋日有沒去華為event
冇🤣都係果句,識既話唔洗喺度相認,唔識既話就當網上分享算
我剩係知道尋日netapp有event
一年一次果啲食飯event,都打左三四年啦
Pre Sales
華為係Appreciation dinner ,同H3c 規模差好遠啦,H3c 話哂hp 都有份,大陸都幾大,但香港越搞越雷霉
佢係派錢好積極,不過調轉睇除左呢個方法都沒第二個,佢既產品都叫越來越成熟
你太睇少華為了,
另一方面,自從好多外資公司講明唔用華為,佢地突然好積極
Top up degree我指
正苦同大學好多用佢地。華為跟本就代表支那政府。
如果講華為,暫時用得最多係中資背景公司,包括中資銀行,中資營運商。但掉轉睇其實其他牌子都一樣,好多都係Global fulfillment,好似澳門好多外資賭場都係用外國牌子一樣。係咪外國咁做冇問題,大陸做有問題?

政府比例上好少用,因為其實好多政府佬自己都唔係好信華為,加上佢哋用開外國野,少做少錯,不過將來就唔知點啦。

至於大學,你哋可以睇吓華為捐左幾多錢俾咁多間大學,no free lunch , 明白未?
我頭先都有講,而家政府係少,但如果你哋有留意政府嘅新聞,佢哋連標書嘅計分制度都開始改,所以我睇到可見嘅將來都一定會改變。同埋你見到而家越來越多公司同華為合作,好大原因係因為唔可以唔合作

至於大學,人哋捐咁多錢俾大學,呢個算唔算政治因素
Top up其實冇關係,都入到行
我都係local si
咁華為係支那政府一體。關外國牌子乜事?

唔洗擔心。正苦一頂轉支國野。virtual bank 同金融雲跟本幫亞里幫到出面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞