從月入7千到月入十幾萬,你問我答

686 回覆
32 Like 199 Dislike
我成日覺得如果你做唔啱份工,早走早着,如果你成日覺得唔開心,咁樣做你有咩為呢,分分鐘你搵嘅錢都唔夠你去睇醫生
咁就叫答咗問題?
洗唔洗好似IT 狗咁成日OT?

例如d vendor 客自己要OT 到夜晚十一、二點嗰時遇到問題要搵你哋salesperson, 你哋係咪都要照聽佢哋電話?
唔係咁易嫁葉師傅 冇咁既資質 點有資格簡工
好細,得幾十呎,我依家啲錢都攞嚟做投資
留名
你自己個電話要俾人打得通,預咗放假都要聽電話,好似我老闆咁,會夜晚成日11點幾比WhatsApp我,但返工時間好彈性,睇吓你覺得點啊
美國空軍現役的F-22和F-35戰鬥機使用各自不同的保密數據鏈系統,即F-35的多功能先進數據鏈(MADL)和F-22的內部飛行數據鏈(IFDL),MADL和IFDL都具有維持隱身狀態下通信的能力,具備低截獲概率,但這兩種數據鏈之間是無法聯通的。可否解釋箇中原因?
我自己都得,點解你覺得自己唔得呢
有冇得介紹入行
利申識自己去廁所
同你同行同年紀得3萬🤦‍♂️🤦‍♂️
加tg 交流下?

https://t.me/Haha2526
你個間係咩it 公司黎?
識d coding
做過b2b sales
入it field 有咩位岩做?
同樓主差唔多年紀
我出嚟做野果陣有9500
上年要交幾多稅?
SI同 vendor,我都明。distributor我唔係好識。我一直做開d公司都 directly deal with vendor like Huawei, hds,hpe。SI我覺得太 chur。distributor係 cyberworld個類?唔係好識。覺得做 vendor sales好似幾好,但我無sales經驗好似唔理我
請唔請人近排想轉工
Fg請唔請
可唔可以講多啲由低爬上去嘅detail?
冇錯,你講得啱,分銷商嘅角色主要係數期及物流嘅問題,始終啲電腦廠家Huawei ,HP 等等嘅公司,佢唔會直接同我地啲本地公司合作,所以中間會有一層叫分銷商

做廠家銷售起碼要有10年經驗,或者你係本身靚女,如果唔係唔使諗
咩it? Fintech?
有無叫雞?
孭幾多數?。帶sales team 有球零野應該唔係大公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞