從月入7千到月入十幾萬,你問我答

686 回覆
32 Like 199 Dislike
7千月入維持咗幾耐
真係辛苦位

轉vendor 啦。人工又另一世界
點會差無幾,差十萬九千里咁遠喎,
依家我哋呢行最搵錢係靠cloud and security ,賣server 食得屎,上年toppan form 都執笠
我本來月入萬幾 一上連登就月入5萬幾
冇錯,我哋呢行唔係好多公司做到,同埋之前都有報道講過話做security嘅engineer 都好搵錢,
你信咩教㗎
政治取向如何?
自己睇我第一個回覆,我講個唔答
維持左五年,頭五年轉左10幾間公司,人工7000幾到兩萬蚊浮黎浮去,幾乎咩行業都做過
唔係呢輪啊,六七年前開始
你可以去做security嘅噉
以前未好搵又唔見你噉講
其實IT SALES真係幾正
起碼形象正面
又搵得多
識幾個IT SALESMAN都搵到幾多錢下
噉係幾時開始月入爆升?
初期點搵客?
IT security hardware Vendor,三十中 Sales Head....好大機會見過

同行SI Sales
趨勢會變 食正條水可以舒服D。宜家cloud 同security 易賣

樓主reseller水到個客 賣鐵加service幾好做 不過一定俾IT post 入邊巴打叫無良sales. 賣完乜柒都唔理
Sure add tg la呢行好細
軟件唔識
吹水大會正式開始
7千萬數,大概20% margin,即係千四萬,一年commission大概一百四十萬對不對?
差唔多啦,呢個人工係底薪加佣金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞