召集所有running man既fans(8)

1001 回覆
26 Like 8 Dislike

請問呢張堅定流

同問

打去快達票話無資料
我仲以為miss左

係囉,下個月就係會仲未賣飛架咩?
一次都未睇過

張野真,但唔知幾時賣飛
今次我冇得團票
但應該都會派應援
大家睇下跟八站定點啦

唔知應該係邊買

八站ok既
再唔係自己㩒都得

想問下跟八站係咪早啲跟佢地買嘅話但會有票
有無人會想一齊去

請問呢張堅定流

同問

打去快達票話無資料
我仲以為miss左

係囉,下個月就係會仲未賣飛架咩?
一次都未睇過

張野真,但唔知幾時賣飛
今次我冇得團票
但應該都會派應援
大家睇下跟八站定點啦

唔知應該係邊買

八站ok既
再唔係自己㩒都得

廁絲今年竟然無團飛
今次我去唔去都得

睇左之前兩場既表演片段

都好似再玩唔到咩新意

仲要得5個

前年已經睇過7個成員

5個真係唔太吸引
澳門得7成滿

台灣得8成滿
想問香港fan club即係八站 買飛需唔需要入會
想問香港fan club即係八站 買飛需唔需要入會

八站係指八個首站,舉例,劉在錫香港首站
不用入會
留名
澳門得7成滿

台灣得8成滿

根本啲野就係重複
扮女人, 鐘國露肌, 跳舞
上年都已經做過晒啦
2月21日,蓋洛普韓國發佈了2月份韓國人最喜歡的電視節目調查結果,JTBC節目《舌戰》首次榮登榜首。

從2013年開始,蓋洛普韓國每個月都會針對韓國人最喜歡的電視節目進行調查。2月14日至16日,蓋洛普韓國針對1003名19歲以上韓國觀眾進行了調查。調查結果顯示,JTBC節目《舌戰》憑藉11.2%的支持率高居榜首,MBC綜藝節目《無限挑戰》以8.7%的支持率排名第二。

《舌戰》自2013年2月播出後,5月份進入韓國人最喜歡的電視節目前二十名;2016年1月,進入前十名;在此次評選之前三個月基本上都排在第二名或者第三名的位置。由於《無限挑戰》停播了一段時間,加上韓國現在的政局,使得時事類節目《舌戰》最終脫穎而出。

此外,SBS電視劇《被告人》以7.7%的支持率位居第三。進入前十名的依次還有MBC電視劇《逆賊:竊取百姓的盜賊》(5.8%)、KBS 2TV綜藝節目《兩天一夜》(4.0%)、MBC電視劇《吹吧,微風啊》(4.0%)、KBS日日劇《閃耀的恩秀》(2.9%)、SBS《想知道真相》(2.9%)、JTBC綜藝節目《認識的哥哥》(2.7%)、KBS電視劇《金科長》(206%)。

另外,TV朝鮮節目《強敵們》、tvN綜藝節目《新西遊記3》、KBS 2TV週末劇《月桂樹西裝店的紳士們》、KBS 2TV月火劇《花郎》、SBS綜藝節目《Running Man》、MBC綜藝節目《黃金漁場-Radio Star》等也進入前二十名。(責編:邵天翔)<全星網>

http://www.allthatstar.com/view.php?action=1795&postID=314353

JTBC實事談話類節目《舌戰》
MBC《無限挑戰》
SBS電視劇《被告人》
MBC電視劇《逆賊》
KBS2《兩天一夜》
MBC電視劇《吹吧,微風啊》
KBS電視劇《閃耀的恩秀》
SBS紀實類節目《想知道真相》
JTBC《認識的哥哥》
KBS電視劇《金科長》
TV朝鮮節目《強敵們》
tvN《新西遊記3》
KBS 2電視劇《月桂樹西裝店的紳士們》
KBS 2電視劇《花郎》
SBS《Running Man》
MBC《黃金漁場-Radio Star》
SBS攝影師更新EP339拍攝圖 (cr. ins sbs_okphoto)

[百度宋智孝吧中字] Lords Mobile 王國紀元 君主的回歸 宋智孝 30sCF

https://www.youtube.com/watch?v=qYrEXmXqLA8
[百度宋智孝吧中字] Lords Mobile 王國紀元 君主的回歸 宋智孝 製作花絮

https://www.youtube.com/watch?v=Y077vC6gMwU
[百度宋智孝吧中字] Lords Mobile 王國紀元 君主的回歸 宋智孝 訪問

https://www.youtube.com/watch?v=4jVf24nmYrk

韓國人氣綜藝節目《Running Man》本月10號起舉行佢哋亞洲巡迴粉絲「RUNNING MAN 2017 LIVE TOUR」,上月本報率先披露《RM》將於下月底再襲港開騷,而上周六《RM》成員喺澳門金光綜藝館開騷前,亦暗示將會來港演出。

而今日《RM》來港開騷終於有確定日期,五位成員宋智孝、李光洙、金鐘國、HaHa及池錫辰將於下月25號喺香港亞博館舉行見面會,門票分五種,分別為$480、$680、$980、$1,280及$1,480港元,而網上更流傳《RM》香港站嘅海報。對於《RM》港騷嘅確實日期,主辦單位方面就回應話日內會有公佈。

《RM》由今個月10號喺台灣演出後,上周六抵澳門開騷就有大陸藝人魏晨做嘉賓,下月11號嘅泰國站就邀得SE7EN做嘉賓,唔知香港站又會有邊個撐場呢?

《RM》對上一次來港開騷已數前年7月,當時門票最貴為$1,680、$1,380、$1,080、$780及$480,今次門票平咗啲,唔知會唔會掀起撲飛熱呢?

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20170221/56333581
Leessang名譽損毀「不行」...法,租賃人示威和惡評「限制」

source:【osen】2017-02-20 14:30

翻譯:@K-Day韓流資訊站

根據法律界表示,最近首爾中央支法對於Leessang提起的妨礙業務和侵害名譽權行為申請臨時禁令一事進行了判決。

Leessang在和租賃房屋者的訴訟紛爭中勝訴。租屋人被判「空出房間」,但他們拒絕調停決定,最後接受了一部分勝訴判決。

之後雙方繼續紛爭,協商決裂,沒有達成妥協。

之後順心做生意商人團體找到Gary的家,Leessang的吉拍攝的攝影棚進行公開示威,引發質疑。

對此,Leessang今年初以妨礙業務和侵害名譽等申請臨時禁令,法院對此予以接受。

http://www.weibo.com/ttarticle/p/show?id=2309404077234477503449
韓網新聞評論見下:

此部分為韓國網友在該新聞下的評論,與K-Day觀點無關

也不代表國內網友的觀點

http://www.weibo.com/ttarticle/p/show?id=2309404077234477503449
有無人會想一齊去

有d興趣
有無人會想一齊去

有d興趣

本身想搵fd去但係好似無乜fd有熱烈興趣
自己又一次都未去過始終心癢癢
有無人會想一齊去

有d興趣

本身想搵fd去但係好似無乜fd有熱烈興趣
自己又一次都未去過始終心癢癢

同你情況一樣

我都第一次去
已打算買貴飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞