買電視機換電視機集中討論區(3)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
個kodi add 唔返 係我router 連住既harddisk 既
你之前router插hdd?
一直都係
我add到folder ,但開陣話connect唔到
電腦果邊SMB 開唔開到個
folder
本身 router 個HDD 入邊 folder 我 desktop ,notebook,iPad 全部都入到 無問題

可能係我加錯?

router HDD 都係當一個網略drive 用

kodi add folder 應該跟返 網絡drive個名打就ok?
[member]
[//member]
照計得架
一陣post埋 佢彈出d 咩 屋企人睇緊搞唔到

我都係正常add folder 之後打返
\\readyshare
佢話connect唔到

以前果部 我應該都係咁加
你自己研究下先 我而家唔係好得閒
點解唔得 android 喎
why not
有冇google 過kodi係咩
點解大家都係Android 你覺得屌米先裝到
我搞搞下連notebook 都入唔返佢router hdd個個網絡drive

desktop連到 router隻hdd 但notebook唔得 唔知咩事
我部a8f用ps4 pro打division2唔知點解好低得fps得30 但係我fd部lg唔知咩型號係順好多 目測最少有5x 但係佢條hdmi線唔係用ps4 pro跟機個條 我想知係咪條hdmi線有影響? 唔該巴打
Sony 4k 43 x75f點睇
部LG唔知係未死左 著紅燈 我turn on佢就閃兩下之後又係紅燈著唔到機 係未關電容事 都用左 8~9年 今朝阿媽佢話都正常睇緊

如果真係不幸想問下 50吋左右 5~6k budget好
6000 budget 想買部 55"
最好有埋 Netflix
各位巴打有冇好介紹
早兩日買左部43x8500f水貨
大陸機裝到Netflix viu youtube(好似登入唔到)
再開埋Motionflow smooth 玩red dead redemption 本身隻game得30 FPS 依嫁好似係電腦60fps咁 係有時轉得快個角色d邊會有殘影外無太大影響 又唔太feel到input lag 畫面個流暢度完全overcome左呢d小問題
水貨幾錢
5千左右 有點貴但係43吋擺房係得呢隻比較好
用落都好滿意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞