買電視機換電視機集中討論區(3)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
support AirPlay 2好似
而家買A8F定X95G好呢
$7990

睇下其他鋪頭有冇得平幾舊
我見sony shop 都已經有display

豐澤已平400
43x8500g 定49x9000f 好差唔多價錢
x9500g 凶宅網標18990,如果再扣罪大1000coupon,即17990
我諗等佢跌到15k樓下先出手
唔知今年年尾得唔得
A8G A9G 幾時推出?
Z9G 8K 正唔正
x9500g 冇左49
用緊A1冇興趣換,所以冇問到

Z9G我覺得佢DEMO得麻麻,唔係好睇到4K同8K既分別,可能企得後啦
不過佢都有講8K係好高技術需求,要通過Panel既光係4K既幾倍,用左好特別既backlight, 所以短期內都應該未普及到
睇官方定價A8F 同 X95G 一樣價 $19990
睇你重唔重視粒X1 Ultimate同埋驚唔驚燒印囉

X1 Ultimate目前好似得8K同埋NETFLIX contents先發揮到所長
如果睇下戲打下機我覺得上一代X1 Extreme都夠做
上年sony冇8000f,今年點解又彈番呢一級8000g出來?

同埋睇落8500g先貴8000g一千蚊,
要買應該都直接衝8500g?
官價7990,街價最多可以去到幾多?
50hz vs native 100hz
我諗都唔洗點揀啦

利伸: 等緊罪大會員event -500換43X85G

樓上有巴打話凶宅做緊$7590, 都係差少少
呢部有齊晒X1 Processor, Triluminos Display, 100hz

再利伸 :罪大用家+打手
咁如果放得落49吋,係咪8500f抵過8500g?
我見8500f差唔多spec,街價6000唔使
8500g 43吋已經7000up
放得落49梗係直接屌9000F貨尾最好啦
其實放唔落49
只係唔明新一年部機差唔多spec,加少少野就可以賣貴咁多
睇下過多半年,43” 8500g有冇機會減到6000樓下先再買
我諗85G都幾難跌穿6K
80G就有可能既

當年買43X8300C貨尾都6K幾7K
但係依家49x8500f都係5850
差唔多spec細部d冇理由去唔到掛
我想換走屋企部用左9年既Sharp, sony比個機會我好嗎?
岩岩睇過下
49X8500F同49X8500G又好似真係冇咩大分別
不過43"真係太耐冇中階機,對上一部已經要數到X83C(100hz Panel)
佢後來既X80D, X80E雖然多左HDR同埋Triluminos Display,不過就少左最重要既native 100hz,呢樣野係對畫面流暢度最大影響(即係鬼影)

所以43"呢個尺寸呢個specs餓左咁耐我覺得半年都未必跌得穿6K
2018 49"跌得咁勁我估計係同期X9000F實在太抵屌所以變左自己打自己,而家焗住要跳樓價清左堆死貨
sony 今年好似唔出32'' 新model?
想買55"
X9500G A9G A9F 邊部好? 價錢不是考慮重點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞