買電視機換電視機集中討論區(3)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
唔俾多幾千蚊買a9f?
43吋FX600H $3900
呢個價位其他牌子有冇介紹
Ching邊度仲有賣
avoutlet
上年款黎講無架啦
剛係av人生買左49x9000f
9680扣匯豐回贈再扣超市1500
聽日送連裝
完夢 買日製sony
話說仲有幾部淨
ching咪老點
利申用緊水貨55x9000f
介面得英文同殘體
係用唔到google service, 裝app要自己d/l再裝, 但Netflix冇問題, youtube可以login
初頭都擔心冇google service好麻煩, 但其實只係煩裝左個app個part, 之後都唔使點用到google service
用家
我錯鳥
部55x9000f買左4個月到
就壞 搖控用唔到 其他野正常
而家上門整左2次都整唔好
話要借機俾我 部機拎走整
d維修廢到。係咪on9
本身諗住買55x9000f
得返49吋
又無Airplay2 個remote又係舊
或者買8500g 9500g
但太貴了
最後買左55Nu8000
見佢有Airplay2 又有Bluetooth remote
又係行貨
扣埋超市coupon 都係$7880
送埋原裝架
算係咁啦平平地
SONY機D spec真心撚狗咁撚
明明有D功能細吋數都做到,佢又唔知點解會拎走佢
最過份係其他地區(e.g. Japan)賣緊既同款同尺寸係有果個功能

係咪香港人真係好撚D?
啲apk 你喺邊度download?
其實有少少擔心啲app 俾人加咗料
水貨語音search 完result 會去邊?同埋準唔準?
例如呢
apkmirror
打ps4 係咪用sony電視好
AirPlay2
SONY機D spec真心撚狗咁撚
明明有D功能細吋數都做到,佢又唔知點解會拎走佢
最過份係其他地區(e.g. Japan)賣緊既同款同尺寸係有果個功能

係咪香港人真係好撚D?
例如呢
AirPlay2
全球一樣啵(除咗大陸水)
https://www.apple.com/jp/ios/home/accessories/#section-tv
https://www.apple.com/ios/home/accessories/#section-tv
咁有啲搞笑 唔知信邊個好
點解apple jp 會同 sony jp嘅data要唔一樣
利伸 買左43X85G, 不過要下星期先確認到有冇AirPlay/HomeKit support, 因為搵晒SONY Hong Kong同埋Asia Pacific所有型號包括旗艦機都冇任何AirPlay/HomeKit資料
Connect Alexa 買左部65A8F,無alexa個個apps,自己裝都唔得。
sad 香港真係 待遇比大陸好少少
sony好濕鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞