買電視機換電視機集中討論區(3)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
可能49吋 native 得60hz
好似55或以上先有120hz
巴圢邊間幾錢買?
熄左個motion佢
我去megabox嗰間問,啲sales話冇coupon送
好似亂鳩噏咁
岩岩係百記買左49" 9000f
9980 送1500 coupon R到個原裝掛牆架包安裝 買埋個mytv平多2舊水
做埋分期 星期4送貨
BTW 買個陣個sale有係咁而推左部3叔既QLED比我 同樣49"平一千
但我最後都係買左9000f
再有9000F巴打
Congrats
QLED 即係近年***自己改名嘅亮子點LCD
Sony自2012年已經有呢個技術 “triluminos”
加埋對yamaha207 soundbar真係好L正
本身用緊陳年bose soundbar 睇緊新嗰款700
用緊 ysp 2700
香港換得部大電視黎宜係無咁多位放 hifi
好靠4邊牆反射做surrounds

b.t.w. 換完機之後 個soundbar 個位置放得仲好
thanks 巴打
搵日入元朗睇睇
有建行卡再多千二蚊回贈

49x9000f
40寸左右有無推薦? 擺room 放唔到太大
見sony個網出左X85G
但未有X9xG
去左豐澤揀電視
見到部lg 49uk7500同samsung 49nu8000
2部都係5千幾
個sales係咁叫我揀lg又話咩Nano Cell技術 hdr pro
不停屌samsung垃圾 技術舊
但到最後都係揀左samsung nu8000
我想問我有冇揀錯
呢度有無5.1.2喇叭介紹?budget最多2萬
Lg最高傭金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞