買電視機換電視機集中討論區(3)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
買咗X9000F嘅巴打們有冇配返HT-X9000F?
仲用緊2年幾前既 yps2700 ,未打算換
我用緊8年前嘅Bose
身痕到就嚟頂唔順
依加都係買 有atoms 好d?

我果枝 surround. 都唔錯 不過無 atoms , 係靠4邊牆反射

係買不如買 7.1.2. + atoms

yamaha yps5600 or sony st5000
2支都皮皮聲

Sony支ht-z9f點睇
巴打玩到咁高規格
雖然我都有睇Netflix,但係都係打機,睇波多
我應該會買嚟試吓,4千左右頂得順
留返專家答 唔識野

不過我果陣買sound bar 落場聽 覺得ok 就比錢

我果枝 睇戲 都模擬到 有後置喇叭聲 有surround 感覺 我就收貨
price.com 5千頭,但好多開箱文話要加對後置,又2k
加埋同我果枝差唔多價 唔洗放後置 不過無對空
X95G係唔係有AirPlay2?
55” 15k budget
入60R, x950G定x9000f好
X9000f 55 好似好少貨
Av生命話下星期x9500g 有價
ht-x9000f係垃圾中既垃圾
sony d soundbar 得z9f st5000聽得入耳

買其他牌子啦
謝巴打
本身係諗住兼容度高先首選sony
咁都係幫襯返Bose
用開有感情
x95 for sure
男一個level
OLED 定位算係高階 當然OLED之間又有分等級
A8 真係不用買返LG C 系列
起碼人哋個engine效能有所提升 而且有airplay2 唔使用罪大個麻麻哋嘅系統
C系列評分比A8出色
而家12-13k budget,想要55“點㨂好?
係咪應該揀返9000f (如果仲有貨)
唔需要睇
趁X9000F仲有貨尾好追

今年X9000G同埋A8G兩部完全唔知出黎係做乜
得43"同埋X9500F係睇到誠意,A9G除左個伸縮掛牆架之外都係冇乜
如果一向都係target 49", 係咪應該買X9000F?
但新屋又未裝修, 起碼都要3個月後 到時都仲唔知有冇貨

請問X9000F 同 X9000G 有咩分別
就咁睇specs幾乎係無,兩部個Panel有冇分別就要等review先知
夾硬要講既只係多左AirPlay2, Dolby Vision同埋聲稱個Android OS流暢左

冇以上需求就好快手追X9000F,G系新出肯定貴而家個價最少2K
有AirPlay2 都有d 吸引力既
thx 巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞