買電視機換電視機集中討論區(3)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
Panasonic 43FX630H

利伸 touchwood我間房部43"罪大打柴而SONY都係冇部似樣既43"我都會轉
唔該哂巴打 因為我對音響唔熟 所以都係照單執藥
而家任何43吋都喺冇100hz
50hz靚畫面少少嘅fx600 fx630好抵屌 hdr10+ 原色
fx600 同 fx630差個金屬外框 個餡一樣
舊有43"型號應有既100hz Panel, triluminous display兩大重點功能佢全部冇晒

仲要唔係賣得特別平喎
原來係咁 爭d中伏
咁43吋有冇咩推薦既100hz牌子型號 冇咩要求 最緊要睇落順暢舒服
Panasonic 43FX630H

利伸 touchwood我間房部43"罪大打柴而SONY都係冇部似樣既43"我都會轉
而家任何43吋都喺冇100hz
50hz靚畫面少少嘅fx600 fx630好抵屌 hdr10+ &原色
fx600 同 fx630差個金屬外框 個餡一樣
請教各位巴打,最近打算入手49吋電視FX800H定X8500F好,會玩PS4、睇Netflix,謝謝
x9000f
想問下55吋,1皮樓下,有咩推介?
暫時睇中Sony x8500
唔打機,主要睇電視, mytvsuper
咩都得,可以慳多2k買其他牌子
見到55fx800h好似唔錯
買samsung 49nu8000
係邊買好?
所以我仲未買房果部

無一部有 100hz panel
49nu8000好似50hz
55nu8000原來都係呢$range
咁49寸買邊部好
9000f 100hz
p記fx600h?
model answer
一直以來嘅
你100hz有咩用途?
有時畫質比hz重要
最近留意到fx800h好似ok
唔計錢 9000f > fx800 > 8500f
之前9000f未減價好多人都1516 緊8500f 定fx800, fx800有錄影, 畫質ok
減左價個個都轉晒軚去9000f
最後買埋個掛牆架for 55inch 8500f
av life

btw 太古城apita做緊優惠 (av life喺入面)
買滿一千蚊送100蚊現金卷
apita 真係好抵玩
豐澤大減價

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞