買電視機換電視機集中討論區(3)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
不過你都伏左
49nu8000得50hz
55自100
想問下10K~15K 55" 有咩好選擇?
本來想出X9000F 但係又想等埋X950series先 貪佢有homekit因為第日會玩下智能家居 但係950出個價會唔會已經爆左budget? 我見之前寫係$1400USD?
同埋Samsung又換左代 但係呢個budget好似最盡可以上60R
70R好似已經要20k起跳
on9 85系都得75"

到底幾時先肯出返43" 80/83/85系
房部8300C應該夠期換

7000/7500真係狗也不屌
49nu8000得50hz
55先100hz
想問下10K~15K 55" 有咩好選擇?
本來想出X9000F 但係又想等埋X950series先 貪佢有homekit因為第日會玩下智能家居 但係950出個價會唔會已經爆左budget? 我見之前寫係$1400USD?
同埋Samsung又換左代 但係呢個budget好似最盡可以上60R
70R好似已經要20k起跳

55吋預20K
屌,係連登問左幾次49' nu8000 好唔好
無人回,買左
追post又係話nu8000 唔錯
49nu8000 60hz real 4k 色靚 va>> 49uk7500 ips
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-nu8000-vs-lg-uk7700/586/643
以nu8000 (49 or above) 同同級嘅49uk7700比 都係nu8000好啲
49nu8000應該唔係大伏 因為49uk7500 低nu8000 一級
要7700先可以一比
uk7500 可以睇成 uk7700嘅閹割版
信RTINGS實無死
uk7700 先有100hz
5000筆直 買49吋電視 有咩推介
但過後先發現sony同級好似仲好
仲要有android tv
Android 有時未必係好
TCL p65 43us 好嗎
最近就搬 如果買 x9000f同x7500f邊到買最平
好彩4000買左部49 9000f sony陳列
x7500唔好買
無錯
唔好助長SONY繼續出垃圾級43"
要43"買Panasonic好過

SONY條生產線明明就有43" X8500F, 係仆街香港罪大唔知點解要抽走呢個系列既43"
唔熟電視野 7500f差成點
我就係諗住買部43吋7500f放房 49吋9000f放廳
av life 買套入門 denon amp
(support dolby atmos) 加 JBL cinema 5.1 再加多對天空喇叭around $7,8k 搞掂
舊有43"型號應有既100hz Panel, triluminous display兩大重點功能佢全部冇晒

仲要唔係賣得特別平喎
原來係咁 爭d中伏
咁43吋有冇咩推薦既100hz牌子型號 冇咩要求 最緊要睇落順暢舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞