買電視機換電視機集中討論區(3)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
咁應該買咩好
我琴日部三星用咗5年左右
壞果d出火花出煙
唔敢再買
p記43”已經有量子點+HDR10+
同級機嘅性價比之王
屌你上面咪覆咗幾次
我都接受左43吋 係無咩可能會出返100hz panel

所以 襯佢清18年舊機 就買
想買部電視比我媽

放喺間房 32寸

邊部好有冇推薦

3千蚊內
32就求其買啦
大廠32都係大陸牌子質素
日本出左G系lineup
43" X8000G/X8500G兩部都有triluminos display
暫時未見有7000電子垃圾出現,希望SONY HK會跟日本做法
最少都比部8000G 43"黎
所以想買43"既巴打可以等呢兩部
唔該晒 今日正好睇中
香港幾耐會有
想買部平平地43吋
睇電視多(RTHK, Viu, TBB),同埋Netflix
唔需要話好靚但想耐用

Sony x7000f
Panasonic fx630h
邊部好啲?定有無其他介紹?

其實點知邊款機可以直接睇netflix(唔需要額外再裝嘢甚至買多舊嘢)?
Netflix個website淨係list咗一堆LG,但無理由其他牌子無㗎
依家部舊電視經chromecast用iphone射上電視睇hbo/netflix, 想問smart tv個啲仲駛唔駛要chromecast?(我見好似得sony有built-in chromecast)
我知依家好多電視都有netflix app, 但係會唔會有hbo?
我估現貨最快都6月
SONY HK都仲未有聲氣

如果8000/8500真係出返43"我會開始加速部舊機既打柴計劃
收到email話5月3日有新款體驗會
問過好多間都無pan 630h 43inch
係咪準備出新?
每年4月打後 每個廠都換下一年line up

630 就一定仲有 前日買完

我屯門aeon買既
屋企又係要換32寸電視
見到呢個回覆咁我同屋企人講邊部順眼買邊部
我岩岩買左部p記 630, 想問下點樣可以將電話睇緊既片,mirror 上去電視睇?

本來都諗住,咁睇黎32吋內要靚買電腦MON好過
如果sony出左8000新款,咁9000f會唔會減價
依加都手尾 已經減左好多清緊貨

想等咪睇下摸唔摸到底, 或者連機都買唔到等一年後G系減價
92折係唔係要用AEON CARD 或者AEON 會員?
唔係 咩card 都得

岩岩到 聽日裝
近排電視壞左,比屋企個櫃局限左32吋
但好似無咩選擇,Sony 32W660F 係咪比較好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞