買電視機換電視機集中討論區(3)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
price.com.hk 睇過未 照計仲有9000f
fx800應該僅次9000f
x9000f> fx800>>x8500f
講真你哋可以上吓香土/ epc 或者google吓其他網站 可能比呢度多幾十倍資訊
49吋係咪都唔考慮nu8000?
因為得50hz?
香土都大把pan 記料

果日我買 630見到部55咐fx800 display 都係7千幾
係好多
人哋有晒成個電視討論區
屋企人都係拎黎睇電視,應該影響不大
請問各位巴打,筆直8k 左右有咩推介?

放廳,睇電視同netflix多,想買大約55寸。

唔該哂
So零 家陣係咪都係賣緊18000蚊左右?再送2000超市咁?
新出個幾部G系列 同F有咩分別?
想問43吋
Sony 好 定 pana好
會用ps4打機 睇blue ray
掛牆 離sofa有五呎
定上埋46吋好

唔該
X85系終於有43"
2019 X8500G好撚吸引

X1 HDR Processor, Triluminus Display, 原生100hz panel
呢個規格如果開到6.5-7K同級應該暫時冇對手
X75/X70系全部電子垃圾唔使考慮

至於A8F係OLED Panel, 反應時間理論上快過晒所有LED機種,唔會有殘影出現。
OLED只係得input lag會比唔上LED機(即係打機撳掣畫面比反應你既時間)
佢網應該未 update 好 ,我見65 75先有寫原生100hz panel
Sorry off topic一問:
有兩部電視 一部sony 49x7000f, 另一部panasonic 1080p 雞野, 都係直插天線 用內置解碼, 睇高清台時會出現以下情況:

Panasonic 1080P:
https://imgur.com/xAMgBX9

Sony 4K:
https://imgur.com/II4Blq9

請問係咩原因導致呢種情況出現? 電視setting問題/ 電視解碼太雞?
但係HDMI直插ps4果D完全無問題 唔該哂先
我見43-75"都有呢行
Motionflow™ XR 800 (Native 100Hz)

研究左陣X85G發現細吋數同大吋數最大分別得個speaker同埋Dolby Vision support
如果價錢7k就幾吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞