【踢爆】潛入旺角傳銷公司,上咗第一日trainging

1001 回覆
1868 Like 26 Dislike
就係呢間野,之前賣香薰定精油
點解話呢個LOK哥同SAIKIT係兩師徒?好好奇佢哋點樣又食又拎?
Ray 哥係咩人?之前聽過一個叫歐陽,一個叫Harry,唔知呢兩個依家點呢
今日上所謂marketing傳銷公司上左training 伏到
我試過
2016年 我考dse好心填過問卷
當年暑期 就收到電話問我做唔做marketing 我冇理佢
2018年 我又收到佢電話問我做唔做 我話唔得閒,佢幾個月後又打離 好啦就睇你想玩咩啦
佢call我既時候 我一路問佢公司叫咩名 佢答xx marketing ,留意翻xx係從來聽唔清,問佢公司係邊,淨係話旺角
Interview
叫我係始創中心等話離接我,帶我行左成個圈,屌,明明間野就係隔離
搭𨋢既時候一路強調有三層都係佢地公司
好啦,所謂interview room放哂一堆圓枱同櫈話係公司特色冇錢咪坦白囉 怕咩羞
仲話圓枱係方便開會
個interviewer先同我差唔多年紀,當人on9呀,仲話係老闆得力助手
其實你會俾人洗腦,你都on撚9姐
講2句俾人洗腦垃圾
佢想水你入去嘅話應該唔當你係朋友
為咗得到利益出賣自己朋友
唔好再理佢啦
依啲人只係諗住喺你身上賺錢
如果真係當你係朋友又點會咁對你呢
雖然兩皮係貴啲
但當係一個教訓啦巴打
仲有呢班cosplay雞
喺亮碧思做 拉左自己3、4個朋友入會其中一個之前比人po過連登賣翻版日本裙 個post俾人delete咗 不過google 一 search女僕雞就有
叫埋啲上線帶自己啲朋友借財仔
你都算人渣
之前又賣假裙而家又做傳銷
你人生除左偷呃拐騙仲有啲咩?
終有一日佢會有報應嘅
咪睇下佢可以開心幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞