【踢爆】潛入旺角傳銷公司,上咗第一日trainging

1001 回覆
1868 Like 26 Dislike
留名睇更多分享
四,五個月前比個舊同事叫左我上去
話咩一齊學做生意
我本身做倉既,我拒絕話唔去
佢就話咁叫我去幫手做跟單文員
咁我話睇下佢個場咩環境先
第二日去到
佢就叫左個後生仔過黎同我傾
又話條友之前係酒店做到好高位
都辭職過左黎
又介紹佢地做咩產品
聽佢講頭幾句都覺得怪,又同所謂既跟單完全無關係
聽完一大輪野
問我明唔明
我話都大約知你講咩既
佢就話恭喜你踏出成功既第一步,咁你而家拎五千蚊出黎買貨返去試下
我聽到立即屌晒老母
之後個舊同事同我講
五千蚊可以唔比住
但不如去聽下佢地啲導師開既講座
聽完就知點樣可以一個月搵6,7萬
好,我就聽下有咩咁巴閉啦
聽都要收鳩我100蚊堂費
我抱住對我個舊同事最後一絲信任比左
聽左一個鐘,大家好個啲都唔見有
但有幾句都好印象深刻
一句係講只要你下線同再下線開到單
你一世都有錢收
仲要話你就死都可以將個拎錢資格比你既家人
佢地就可以繼續一世拎錢
我聽到都覺得痴撚線架啦
另一句就係:而家我搵到錢我唔開心,但我可以令到其他人搵到錢我就好開心
我心諗,呢句咪龍咁威入面既”呢輪我都賺夠啦,都想比其他人賺下”?
之後聽完我搵個藉口走先
就上網查下間野
因為我身邊未試過有人中或者做呢啲傳銷
個下我個腦入面真係醒唔起有呢樣野
上網查完先知原來係啲仆街傳銷
就block鳩曬我舊同事啦
早排都有個咁既frd搵我
係咁話我份工廢
去幫佢手

我內心都知佢咩事
但人又8卦
好想睇佢點講

點知出左幾次都入唔到正題

最後忍唔住同佢講 你其實做傳銷做到好唔店wo
之後佢下下下下
翻到屋企就block 左我wtsapp
lm
屌你係墨爾本10年都未撚聽個咩墨爾本理工, 仲要係HD皇家墨爾本理工大學就有間。呃人都講好D啦

我上星期去左
去到19樓等個陣聽到入面勁嘈
又話咩拍手歡迎我地既leader!!!
然後入到去又係呢個sam in我
In完介紹左個叫浩賢既人比我
條友成個鐘撻啲marketing strategy出黎扮有料
又問我知唔知咩係升漲 咩係黑眼圈
心諗你都戇鳩鳩
等我仲諗住有得做下我鍾意既marketing
上到去聽到interview咁嘈就覺得唔對路
聽埋條友講咩美容升學package聽到炆
晒鳩呀姐時間 即刻話有野做走人
dse完果陣我去左玩左 一星期 係咪又係叫你樓下等再搵人帶你上去
一開始係,之後可以直接上去19 20樓
我孫子以前係Champion Team wo
我都試過俾小學同學叫咗上去d傳銷公司
女大j好似係其中一個
安利呢
有冇諗過救佢出嚟?
話哂你同佢係frd
Congratulation you have passed the interview
⼂⼀⼁乛⼀⼀

裏面好似係咁樣,大家小心啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞