【踢爆】潛入旺角傳銷公司,上咗第一日trainging

1001 回覆
1868 Like 26 Dislike
因為我做過呢間,我認清左佢地嘅假面具
屌 我知邊個 皮膚勁白 隻腳又幼 係咪
消減自我意志
咖哩妹
當年有個成績唔太差既中學同學俾人水左讀呢間。
其實佢本身成積都應該讀到水泡科。佢仲要讀足三年都唔醒。錢都算,時間寶貴。
呢d咁既劇情好耐之前都已經有,不過唔知解永遠都會有人中伏
我都有跟個friend去,果時係旺角ENG
話說自己本身係讀書唔叻,當年中學畢業有個叫讀得書既巴打同我講話有好路數,咁我多少都比個面上去睇下。(勿相認)

唔去由自可,入去行過走廊就睇到傳統傳銷騙案格局
成間公司得堆連枱式既discussion 椅圍埋圍埋幾個圈。
跟住仲好笑成班報稱同校既師兄姊走埋黎弟兄姊妹相稱,當中某幾個叫識既都叫係學校係讀書叻,係咁講一大輪咩成功例子,下一個係佢,將來都好快到我(依一刻已經係心恥笑出黎)

跟住又係帶入入間房開會,講咩大家好果d
(果一刻我真係忍笑忍得好能辛苦)

幾難先忍到落樓,賣甩個friend唔洗跟佢地食飯比佢地精神轟炸。

果日之後我先知原來世界上有咁多高分低能
有人走埋黎話自渣林寶,幾層樓果下已經笑撚左
架林寶我一聽就知係成間公司公用道具黎
係咪好多支那人出入嗰間?
唔記得啦 男人嚟 我話唔去就即刻block咗佢
電話9601xxxx 我到宜家都唔知係咪真係傳銷
但都唔會正經得去邊 公司名又唔比地址又唔比
我都做過呢間一排
A***o?
Fusion group
其實佢有幾間唔同公司名都係under同一個集團
Fusion group
其實佢有幾間唔同公司名都係under同一個集團
我會唔會識你
十幾年前 會考等放榜期間 我都浪費左三個月時間在呢間垃圾 HKUE 大老細 除左Frankie Eddie 仲有一個叫Francis

我入去個陣佢地已經做緊 澳洲遙距degree course 同埋英文course

最後我冇錢銀蝕 好彩當時老母死都唔俾錢我讀呢間垃圾
只係浪費左時間
之後仲讀左中六同埋出左外國讀書

勿相認
我有朋友十年前俾同學點左入去讀hkue(我地三個都識),佢同學收到一千蚊,買左隻精工錶
而我朋友到今日仲後悔緊讀過依間野
壞人呀嘛佢呀哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞