【踢爆】潛入旺角傳銷公司,上咗第一日trainging

1001 回覆
1868 Like 26 Dislike
啲跑車真嘅咩...
我淨係知佢之前媾左另一條team既幾跑得數既女
個女跟左佢之後都冇再番過黎
學rock哥放蛇
識行識走 珍珠都冇咁真
想當年我year 1未入學搵暑期工,都試過有fd話介紹份marketing嘅job,屌你老味上到去聽咗佢講一大輪先覺唔多對路

傳銷狗死全家!
仲未有文
留名待進
當年我有個fd小學識 識左十幾年比佢地棍左
果陣咁啱我失業冇野撈 佢就話叫我一齊做生意 帶左我上去
去到第一日就知唔對路 諗緊點救返我朋友
之後喺全部中小學既wtsapp gp講
又搵晒啲報紙 又搵左其他受害人既po
歷時一個月先幫佢解洗腦 不過佢都簽左六皮卡數
大家好!樓主 is back

繼續講下Annie姐教咗我地呢班新人D咩咯喎

佢地有個勁「正面」嘅concept,叫做「加減乘除人」

加人:正面、積極
乘人:有成就嘅人
減人:負面、唔主動
除人:最worst、無貢獻嘅人

(屌你老母我做咗成廿幾年人,真係好耐無聽過咁尷尬嘅terms,對上一次已經係即刻搏嘴)

個training都已經過咗成粒鐘,佢都係無教我地D marketing嘅野
佢話要教我地嘅係一套觀念,一套令我地由除人步向乘人嘅觀念

即係洗腦囉屌
咁陰功玩到11點
我果時都係一個下晝咋
由下午一點去到夜晚十一點幾 疲勞轟炸你 我去過一次 仲攰撚過返工
去廁所仲要有人跟 dllm
加減乘除人
香港地最好賺都係呃人
我都去過面試
有個人要跟住我去地鐵站接我送我
又話181920樓全部都係佢地嘅
膠到
[member]個班刀手跑數好撚勁 利申識佢地其中幾個 有個女刀手屋企人俾佢地其下公司既職員威逼碌左張大單 之後就成導火線 另成一間公司自己做[\member]
Training.... not Trainging
hkue係咪專係揾個同你一對一果啲,之後sell啲無撚用課程
lm
睇黎好多人中過伏
最撚on9係話佢地果個資歷架構同大學同級,但係,政府仲未承認乜乜乜,但啲公司已經認可左乜乜乜。
心諗,未承認咁我讀黎Jm9

利申:兩年前上過去冇落搭
LM
lm 睇
樓主文筆幾風趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞