【踢爆】潛入旺角傳銷公司,上咗第一日trainging

1001 回覆
1868 Like 26 Dislike
留名
可以唔係?
咩似呀100% ar (Wong Lok x)
嗰陣俾中學同學叫咗上去,初時聽到中匯大廈18至20樓都係佢哋,好似好撚把炮,點知上到18樓坐到難民營咁,每條team 十幾人share一張寫字樓枱,連叉電都要自己帶尿袋個所謂senior consultant仲好意思話費事俾啲員工坐得太舒服會變得懶散,聽到都覺得痴鳩線
Btw個個都吹到ray哥好撚勁,日日都要學concept build up心態,其實就係洗鳩你腦,諗返都真係好撚似邪教
哦.....成件事係點求花生
講真一個人冇咩可能每個月簽到三十幾張單,仲要企成日街,果日冇單即係白企。份工真係狗也不屌 果班人仲做真係cls,正正經經搵份萬幾二萬既工唔好咩
ray哥呢??
好低汁既釣魚
傳銷狗既智商可見一斑
屌你呢個我當年會考完已經sell緊,講緊十年前
希望樓主加速
屌 當年考完dse又係比人呃左上去
好彩當時覺得太悶 training左一日就無再上去
第二日無返 就係咁whatsapp問做咩唔返呀
勁煩
之前有個Friend都叫過我上 上左一日見佢地係度洗腦咁 聽左一日就推左佢 ,但我個fd有keep住去

個fd本身份人都好多野講 好活躍咁,但過左一個sem後見番佢 佢成個人謝哂 唔再成日講野 見到人都好似唔再想傾計咁 都唔知佢係味被人呃左好多

追到好辛苦
當年年少無知,考完DSE個陣俾個識左六年既朋友拉左入ENG。到而家都好撚後悔點解自己咁撚無知咁易受人影響,嗰幾個月係我人生既最黑既黑歷史
試過喺澳門輸咗二百蚊,個人都謝咗成粒鐘
More
live
屌 近排身邊有朋友做緊 突然彈出黎話近排撈得幾掂幾掂(自稱)

後尾傾多兩次已經知道係呢味野 都費事再繼續keep contact 跟住知我近排要搵工 就日日chur住我食飯約我談未來

救命呀點解好似越黎越多呢啲人嘅存在
佢哋會話係自己管理自己生意 乜撚野2400一單生意丫再上就3200咁咁咁 當年差d中伏
大家好! My name is legend
睇戲太多定係中二發作
大家好!I am Legend!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞