【踢爆】潛入旺角傳銷公司,上咗第一日trainging

1001 回覆
1868 Like 26 Dislike
一鍵加速
Maybe
應該係標題
村爺爺都唔識之前喺街屌女嗰個呀
林村條友讀HKUE讀到做老闆
有幾蠢先上當
我又分享下
2015年我識左個理大女神
佢本身冇sell我hkue
之後我問佢升學既野就黎料
約左我去ymt果到了解下
有個fanco撚樣狂sell我
最後我冇報到,女神由見我果陣就不斷傾hkue既野。
佢話做緊hkue實習
hkue有實習既咩
屌你圖都無張
記得當年考完ce 冇耐, 都有人打黎問我番唔番一份marketing 工, 冇底薪, 係旺角道1號番工, 間野叫ENG (Education Net Group)

間"公司" 主要sell 2 類野, 教育同美容

番工第一日, 都係見到好多係度做緊d 類似小組討論既野, 之後有d 所謂team leader 既人/成功開單既人係度分享, 但內容黎黎去去都係果幾類;
1. 話自己點樣儲首期, 買靚車, 靚錶
2. 叫人買野一定要自己試左先, 自己未試人地點信
3. 唔好上網search 自己工司名, 因為競爭對手寫左好多不實既事
4. 努力d 做, 自己可以有自己既team, 同埋兄弟一齊搵錢
D咁既terms 睇到起雞皮
@callmekenji Tg
問卷妹 : 先生,可唔可以幫我填份問卷,唔該呀
腳膠 : 幫妳填夠10份又點話,不過有條件
問卷妹 : 咁好....10份! ,咁條件係咩 ???
腳膠 : 妳過一過黎
問卷妹 : 噢...
(帶問卷妹去一個無咁嘈既地方)
腳膠 : (o係問卷妹耳邊講) 俾我聞下妳隻腳
問卷妹 : (<—面紅)
問卷妹跟住呆左
腳膠 : 小姐,我趕時間架,唔制我走架喇
問卷妹 : 咁好喇,係咪聞一聞就幫我填10份???
腳膠 : 聞每粒腳趾/腳趾罅就當1份 ,索下成隻腳板 (著住黑絲+除左黑絲) 就5份喇

問卷妹企左成日,又想快d收工,所以收尾答應左。

之後帶左問卷妹去一條後行,佢除左隻高踭鞋 ,遞起一隻透到腳趾同腳板既薄黑絲襪 。o個時已經有一陣好強烈既臭味飄緊出黎 ,聞到真係扯哂

見到咁撚正,味度又咁強,緊係即刻開波啦 。問卷妹企左成日,d腳汗真係臭撚過鹹魚 ,用個鼻又佢腳板一路掃,去到腳板心真係頂唔順,直頭黎一個濕吻 ,我啜呀! 。 問卷妹當堂左,但係好似又幾enjoy

玩完黑絲臭腳板,最正既一刻黎喇 ,問卷妹剝左對黑絲, 陣鹹魚臭腳味全力散播

問卷妹企到腳支力,所以就郁郁下自己d腳趾黎放鬆下。見到d腳趾咁性感 ,即刻將個鼻痴埋去,夾o係腳趾罅中間 。用個鼻o係佢d腳趾罅到摸擦,擦左d老泥出黎 ,真係極大收獲

最後就係聞佢隻黃咁咁既臭腳板 著完絲襪隻腳板真係特別臭 聞到腳板心汗位既味度真係食過返尋味
講親Marketing Assistant etc, 又無資料,唔係傳銷就保險, 中資銀行都係咁引人interview
話說我係一個freelancer
平時都係靠D Showgirl、Event helper、Promoter嘅工作嚟搵食
咁我地好多job都會經由唔同嘅WhatsApp群組收到,再睇下接唔接/apply唔apply。

咁最近我窮撚到山窮水盡嘅地步,就是但搵D job嚟接下啦,咁我喺其中一個grp到見到呢份job:

大佬!Marketing喎!
我夢寐以求嘅工嚟架,我二話不說即刻apply咗,咁就滿心期待佢會快D搵我,如願以償地佢勁快搵我:

我上網check極都check唔到間公司名,唔驚,可能係startup啫。
我就帶住份CV上去,開開心心咁見工

天真嘅我一上到去,就有一個叫Sam嘅男人in我,話到會有2400蚊一個job,通常一個月可以接到大概5個月
本來我有少少雙眼發光,但問題係間公司勁撚奇怪:
無電腦、得枱枱凳凳、勁多人,全部都係後生仔

好快佢就約咗我幾日後training,咁我果陣都是撚但,train咪train囉。
精彩嘅地方,就由step 1嘅training開始簡直係邪教現場
Training.... not Trainging

邊撚到打錯?
應該係標題

屌咁都打錯自膠100打
Fanco?
呢條友就係當年
讀完再去讀tafe
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞