【踢爆】潛入旺角傳銷公司,上咗第一日trainging

1001 回覆
1868 Like 26 Dislike
佐敦新寶大廈頂樓 唔知係咪同一間呢 Ne_ S_in _ab
lm
上過間
成個格局同氣氛一樣
但唔係傳銷,係幫NGO落街籌款嗰啲公司
係啊 啲衫着到好似好大隻咁
信公司信老闆信自己信上線仲有一個唔記得
最緊要信既產品?
ching好型
傳銷狗過無耐就全面進場咬人

RMIT UniSA都高過呢間雞野
仲好意思寫出嚟嗰下好野
Mk妹個腦真係裝屎
我都係in完唔去,係咁打電話問我點解唔去聽talk
弱弱一問promoter要做乜要靚女先請?
啱啱考完dse個排都陪過fd上去
個fd本身成績都唔好 唔知邊度聽返嚟
間嘢係sell澳洲啲垃圾野雞‘大學’
個大粒嘢用埋晒啲假數據話認受性高過香港
仲要係香港上堂就得
又話外國馨香啲咩咩咩
r 一個人讀就有幾多幾多佣金
一聽就知係啲呃人錢嘅學店 係考場問口做問卷個班人

個fd又話佢講得有道理
仲話要問下其他人join唔join
今時今日都仲有啲人信呢啲嘢
唔洗既,正正常常就得
係指定地方推廣公司產品

我公司請promoter
有興趣tg我 @beforesun
利申:正檔公司唔係傳銷
我之前有朋友係呢間公司做
佢當時仲想拉埋我入去做
我都上咗幾日training
最後好彩我朋友quit 我先無入到去做
上年都有人打過電話叫我interview
又自稱marketing 公司
咁我個期又搵緊工就照去啦
就係Hugo in 我

首先係要不斷上training 聽人分享
因為之前有mid term 所以我話隔多幾日先上
佢地都逼我啲training 唔可以斷
我懷疑個原因係驚唔夠疲勞轟炸做唔到洗腦效果

仲有間野好撚醒架
叫啲新人唔好俾屋企人朋友知你做緊咩
淨係可以同唔知既人講唔記得乜鳩
總之唔可以話自己學做生意

佢地話要train 兩個禮拜先可以正試做野
不過我未聽夠兩個禮拜就走左
本身我咁耐都未走係因為唔知佢地係真既marketing 公司定呃人既野
直至我quit 就係上過佢地既爆team 會
屌佢老尾sell 親個啲都係屋企人
其實俾人洗腦個班都慘
上到台講到幾想為身邊既人好 想佢變靚
連自己都以為自己既出發點係身邊既人
但係佢屋企人根本唔想
但係為左support 佢而做
咁根本就唔係一件岩既野
啲人真係俾人洗腦洗得好嚴重
問心個句你想身邊既人好係叫佢去美容咩?

之後仲有個啲咩會後會
成大班人係度嗌有咩分享
見到有個男仔嗌撚到勁激動口都震埋
得我一個唔小心笑撚左
後尾佢地再同我講要搵返之前識落既人
舊同學好耐無傾過計既都要搵
氹啲毒撚去變成一個social 撚
但係我既底線就係唔好搞到我啲屋企人或者朋友
所以我當晚即刻whatsapp 啲人話唔做因為覺得自己做唔到
佢地仲話點解人人都得你唔得
心諗因為我無你地咁無良知
講啦
名駒企業大廈又係咪傳銷?
試過有次無啦啦收到電話叫我見工 話我上年sd過CV比佢地 但宜家先有空缺 我問佢咩公司又求其話做marketing同management公司 跟住約interview又唔是肯講幾樓 叫我係名駒企業大廈樓下等 佢會落嚟接我 話因爲保安好嚴喎 最後覺得太可疑就無去到見工
上過兩次 兩次都係聽嗰幾條友講同一堆說話
係咁話請到特別嘉賓分享佢哋嘅成功經歷
但一睇就知臨急臨忙行過嚟啦
以下呢段說話係所謂成功人士 三金 「分享」嘅

點解D人要示威遊行?因為佢哋每個月搵得萬幾蚊
唔識得爭取機會去將舊錢滾大 只係識埋怨社會唔公平
呢班搵得萬幾蚊嘅人係唔會成功 blahblahblah

然後佢哋好鐘意問人有冇問題 你答冇佢就話你唔積極
咁就有個人問三金 :咁你依家一個月搵幾錢?

佢答:errr我可以好誠實咁答你 我依家一個月係搵萬幾蚊嘅
too long
淨係覆你第一句
1. 後生仔入無未深貪小便宜或者急住搵pt
2. 有人以為自己有本事呃埋一份
話係名駒等 其實係恒利大廈密碼都唔洗
想知叫ching你見工嗰條友叫乜名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞