【踢爆】潛入旺角傳銷公司,上咗第一日trainging

1001 回覆
1868 Like 26 Dislike
有無咁好搵
個個着yezzy boost 又戴撈
個個充大頭鬼
引人落搭做自己下線
我都中過伏 好彩唔得閒上去training
Whatsapp問佢實際會做d咩 佢無應我已經知咩料
[quote]圖?
[member]抹左啦
我都唔知,你想像下啲撚樣係度講大家好然後又納粹敬手禮,個腦picture到覺得好撚好笑
我笑點低
其實傳銷咁多年啦,點解仲會有人中招架?

N世紀前有個一年都唔搵多過3次嘅舊同學搵我,話有個idea,不如一齊夾份做生意
我諗住當聚舊食餐飯咪去囉,點知比佢帶咗去世貿樓上聽香薰

嗰陣仲係唔知乜一個銷售點6000,咁如果想快啲,一開3,3開9,總共13個點,一次比7萬8,之後第一張單食佣就有2萬幾(好似係),搵5個客就回到本(但嗰5件水魚都要比7萬8

比嗰到洗咗2粒幾、3粒鐘,不斷話有幾掂,又藍寶石雀屎、又紅寶石雀爺嗰一大堆唔知乜人sharing 。
我問帶我黎嗰位同學,問佢咁而家開到幾多張單?佢話第一時間就諗到我諗住我會係佢第一個

最後話想走,個同學同佢上線仲有幾個雀屎喺度話我咁好機會都白白放過,有條發達大路都唔行、無眼光,唔識喺啱嘅時間做啱嘅決定。我問翻佢嘅然係咁大潛力,而佢地又咁想幫我發達,點解要先收錢?佢地個答案我畢生難忘:

「呢個錢,係我地用黎衡量一個人肯唔肯去付出。唔係少錢,但呢一大舊錢,係黎買你發達將來嘅門票」

幾個月後,呢位舊同學就問我借錢,話生意太好,但週轉唔切,我無借,佢喺我屋企樓下跪我話我唔幫佢,佢盤生意就散過多半年唔夠,聽另外嘅朋友講,佢碌爆卡去買香薰、破咗產。。。(之後聽講佢「投資」咗成30萬)
lm
Lm
11年前已經係咁
教育尚華仲有無做緊 而家好似無乜聲氣
Lm
點解得AC Team冇DC Team
個陣dse完左去過做兩個月
日日無野做
上Facebook碌ig
咁就開開心心袋人工
大約囉,因為啲時間過得好撚漫長。仲要拉我同佢地成班食埋晚飯先再去聽
下單嘅話係層壓式推銷犯法喎
下線
你係kj
live
屌你使唔使燒埋去lok哥度啊
仲有古代英文course
爆佢地公司AC team地址:旺角恒利中心三樓一出lift門對住個間
iq低過80 先信。
講真唔係輕度弱智點會信?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞