【踢爆】潛入旺角傳銷公司,上咗第一日trainging

1001 回覆
1868 Like 26 Dislike
BA係做咩?

其實我D時間做唔到Full Time為咗理想只能夠做Freelancer
樓主仲出唔出架?
唔係諗住每日一篇下話
你幾時走?
咪撚上當呀樓豬
擺明係班傳銷狗扮請人想起你底
大家好!

原諒我尋日無咩點出過文出咗去上堂同睇戲

講返班傳銷狗先,佢地好鍾意請D所謂「分享嘉賓」,同你講下野
其實即係佢地自己人,吹噓自己有幾成功

本來諗住學marketing野嘅我,成幾粒鐘都無真係學過野,只係見識到佢地有幾ONL79。
D「分享嘉賓」講講下野,後面D人會突然大叫:
「啱啊!」
「嗯!」
「無錯」

之類嘅附和說話

咁其中一個「分享嘉賓」叫Cherry,佢係KJ Team嘅新Supervisor,喺明愛讀緊Nursing(唔知Year幾,有人識佢可以喺到講)

咁佢都係一個幾識打扮嘅女仔嚟,全程都喺到講自己出身有幾唔好,老豆破產,之前返Part Time有幾辛苦,有幾想去旅行
佢人生第一次嘅旅行,就係公司請佢去希臘

呢個女人其實都無野值得討論,先唔評論佢故事嘅真實性,佢只係一個為咗錢,為咗過更好嘅生活而俾人洗咗腦嘅一條可憐蟲

頭先講到去旅行,公司講到只要你肯努力,做得好,就會包曬食宿請你去旅行,我聽返嚟,個個team leader、consultant、supervisior都會話嚟緊公司請佢去邊到邊到,聽到班新人出撚曬水

當然我唔會咁簡單就出水,我係喺Ray哥嚟到嘅時候,先出水
我個TG係用On9名On9 Icon傾兩句無野嘅
終於到Ray哥la 公司最大個粒,快啲岀文哪。
HKUe
Hkue 咪係潮特搭lift上5樓有間分校
有排做野成日見班後生男女著套老西咁出入
著起龍袍都唔似太子就係呢種
咁你未入過KJ team?
無錢買會夾你去借錢
利申走甩左
有無人聽過億嘉國際同願景村
豐胸course
樓主day 幾 training?
我上年暑假上training上到day 8/9
幾個禮拜前
名驅幾多樓
唔係名駒,佢只係約你係名駒留下等,真正係隔離嘅恒利大廈

我尋日無啦啦收到個call 話有份marketing parttime interview
明明我無印象apply過
咁我今日就狗衝咗去interview
仲約咗聽晚training
個manager叫我要active啲lmfao
啱啱返到u撞到個friend俾我睇呢個post
屌你奶
我今日喺中瑞19樓in
聽完上嚟爆料哪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞