【踢爆】潛入旺角傳銷公司,上咗第一日trainging

1001 回覆
1868 Like 26 Dislike
我唔得閒出post洗唔洗同你交代唔洗下下屌人老母嘅
同埋都話咗其他巴打仲詳細過我,幾乎講曬我想講嘅野,咁我都無需要講啦
你身為樓主,我覺得交代好緊要,唔單止係同我交代,係同所有有追你個post,期待緊你update嘅人交代,就算唔打算再寫,講聲都唔係好難姐。
仲有,我唔係下下屌老母,係真係忍無可忍
洗唔洗忍無可忍
個腦浮現咗你為咗樓主唔update而面紅耳赤個樣
樓主一開波自爆做freelance就知佢嘅responsibility有幾高啦
樓主有冇班sales 電話/樣 爆 ?
唔係,係覺得樓主好戇鳩忍唔住屌鳩呢啲人
我乜都無做都踩親你條尾我咪交代咗囉
咪一直潛水,好多人都問樓主喺邊幾時update,又問你幾時講ray哥,先出嚟講一兩句,踢十踢郁一郁
到底亮碧思紅酒係唔係真係賣得出?
個fd話傾成左張十幾萬既紅酒單
紅酒利潤好高,最少袋到三分一。
堅定流呀
似水你入局多d. 之前係淘寶有search過,真係有人放亮碧思紅酒上去賣,仲要88蚊枝,唔知你個fd賣到幾多枝呢
右下大頭個個女仔仲做緊?
幾年前俾人水去做個陣同team過
既然樓主仲未update
我都講下我的經歷啦

個時岩岩讀完中學考完DSE
無啦啦有班人扮到同你好fd 對你好好咁
個時又真係好容易就相信人
以為佢地係真心對我好
佢地話我成績都唔會入到8大
然後係咁踩ive space 個d機構好無用
淨係識賺錢 但讀完又好好好好好難入番大學
然後會不斷強調HKUE有幾好
例如可以同人講讀緊澳洲課程
到時你仲會飛去澳洲考埋個畢業試同拎畢業證書
讀完hd又可以銜接上去讀澳洲的大學
最後我on99就入左去讀

其實讀左一個月左右 已經心知不妙
好想退學 好想離開依間垃圾仆街學校
但個時又唔想俾屋企人知道間學校係伏
依段時間係我人生最辛苦最唔開心的時期
最終讀左半年到 我就quit左啦

我唔會忘記 當我同老豆講想唔讀
老豆鬧我鬧到佢都喊
佢叫我繼續讀落去 唔好浪費左個半年
佢話學費唔係問題 佢會幫我俾學費
我堅持唔肯 因為絕對唔可以俾間學校賺錢

因為有段咁既經歷 依家唔會輕易相信人
亦因爲咁 之後讀asso好勤力讀書
最後幸運咁碌入左8大
oh 唔該晒你
我原本唔太記得佢叫咩名添
有冇人俾呢個呃過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞