[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (24)

1001 回覆
27 Like 8 Dislike
我真係白痴,居然只諗起早期嗰集最後武士,唔記得咗秘密國度、no.1,仲有復仇記上下集⋯⋯我會用嘉頓雜餅罐打醒自己
蓮輝呢條線仲要有欺騙成份真係唔知要點拆,尋日一開始輝輝話係CD舖個吓已經覺得編劇太重手重要加多吓加錢冇底線
最後武士應該算綠珍線
其實我覺得如果唔寫加多三倍錢就上屋企既劇情,
講到輝輝真係堅守到底線,三倍、十倍都唔出街既話,
啲人應該唔會屌得咁勁?
至少個觀感會無咁難睇,
畢竟你三倍價錢就可以上客到,當你個底線不停咁下降既話,好快就會連底線都無。
+1
龔燁係呢集出場既時間應該無四分之一
我都計漏賤精來了,餅罐預埋我
或者因為蕉太強調唔搞嘢齋傾
我反而覺得違反咗有粒掣嗰集設定輝輝咁緊張Philip仔而家由佢著污糟校服返學,之前為咗Philip塊面珠仔可以鬧爆小蓮,但而家為咗拉近同小蓮距離又由得個仔污wei,即係嗰粒掣變咗
463係錯開頭錯結尾
其實454開始話要表白已經錯咗,但係冇咩人鬧係因為結尾做得好
463延續錯誤,重覆橋段,仲爛咗尾
某程度上我覺得你錯咗個開頭都完得好啲呀大佬,強行skip晒沉船曖昧直接表白仲以為有咩大鋪墊
明明寫龔水一齊搵阿爸又唔會搞僵關係仲可以增進感情,唉真係恨鐵不成鋼
仲有就係鋪阿龔埋堆二房一違反人設,二作用未見到,難怪宜家好似所有人都抹去咗呢集嘅記憶

對比返521只係錯結尾冇錯開頭,起碼冇生安白造啲問題出嚟
兩個人相處貴乎坦誠,自己私事都算,但關係到雙方嘅未來都自己揹晒又呃又氹,有咩謂

希望工水唔好行呢條路,兩個人有咩事可以打開嚟講,有人可以share自己嘅煩惱一齊面對係一件好幸福嘅事
我怕我打到凹曬你用唔到呀
我數漏咗好多集⋯⋯真係無面目留响度

我成日覺得最後武士係指龔燁㖭,因為綠帽都係多得佢”出車相撞”先至唔使無曬接龍啲股權
算啦463阿龔一時迷失咗
初三上唔到熊家做阿水男朋友都有講清楚原因啦,而家遇到呢啲情況阿龔唔會再瞞阿水
係講阿龔做咗最後武士,亦都食字講綠帽最後無事。不過我個人睇係成個劇情都圍繞綠帽Jenny同阿John多啲
我完全接受你嘅講法。

無咩我出返去繼續打醒自己先嘞⋯⋯
至少463仲有sweet位,仲有位可以說服自己,如剪接,傷、唔合理,但仲叫有位想翻睇,有位兜。相對較幸福了

之後嘅龔水唔再隱瞞太好啦,關係又近一步
放工已經推咗5頁
留名等live
Agger,463連返電台位其實好正
有綠帽嘅話仲有最後帽事
留名
之前兩個post都未追得切
電台嗰part其實好正
463真係衰收尾
撇除合唔合理同傷唔傷,其實成集個氣氛帶動得好正

其實有啲想電台梗之後再出現,始終對龔水有種意義,有種秘密約定嘅感覺,只有二個知
前半係龔水最接近得米嘅一次,後半即刻拉到幾乎斷咗條線,呢個落差應該冇邊個頂得順
大家成日都攞返463出嚟講某程度上都係因為呢集衰收尾,我諗改一改個結尾個反響會完全逆轉
無播最尾嗰句,照睇msg,open end留懸念俾觀眾諗究竟講咗乜都已經相差好多
仲有半個鐘,我過大廳霸位先喇
呢幕真係最大敗筆
本身463係延續454講表白呢個錯誤,喺呢個前設下電台傳情鋪得都算ok,點知之後上熊家提親開始出事,到阿爸失蹤嗰度完全失控,最後收尾再雪上加霜
阿龔呢集應該講嘅唔講,唔應該講嘅講晒
最尾嗰句真係463無呢句會好好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞