[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (24)

1001 回覆
27 Like 8 Dislike
講物都係假,都係個句,我有哂心理準備,會變賞昇戀咁,要拖長去做,大結局先一齊
自從傑叔之後,我有相同感覺
完全比我感覺係
因為呢pair紅嘛
咪拖長去做

龔水比我感覺係
友情以上
戀人未滿嘅感覺

係咪我之前所講,no 1個集所做成的心理創傷所致?
龔水係龔水 賞昇係賞昇
冇必要一直將兩pair各有不同嘅擺埋一齊講

如果龔水死拖爛拖真係注定拖爛
咁死得啦 我信編劇唔會又翻炒嘅
冇靈感就上嚟啦,我哋巴絲都拋咗好多idea 出嚟㗎
潮偉工業王國
工欲善其事
唔地下地下情
大房二房
天工線
安仔二姨丈
多多都有
我唔係想要同佢地比較
當然知道兩pair完全唔同故仔
我只係想帶出
賞昇戀係大結局先一齊
我有哂心理準備
龔水會拖到大結局先一齊
學巴打話齋,拖爛哂
作為黨員,我並唔希望見到咁
如果編劇真係成日上嚟
請好好注意呢點
呢點絕對係sit con cp 紅起上嚟嘅缺點!
唔好拖到大結局先一齊啊,真心觀眾會流失架
我次次仆返屋睇龔水,我老公都問我,今集表白
我話唔知,不過呢集我一定要睇live
雖然已經講好多次,但都想再講,龔水唔係淨係得曖昧期先好睇,真心唔希望因為人氣高,而拖到結局先俾幸福佢哋

龔水組合咁百搭 差唔多橫跨晒全部線
來緊睇下電影學會要唔要搵sponsor
接龍marketing & 尋寶圖幫到你
再唔係搵集接龍高層去講talk啦
兩個高層絕對夠班去
啊龔如果可以同tt fd到就好啦
開埋朱家線一齊傾下點整菠蘿包啦
接龍仲可以組隊去道德訓練營
幫Terpe忘記佢老婆提高員工戰鬥力
可以集中士氣㗎
因為人氣高所以諗住拖長嚟拍
但就拖到龔水黨以外嘅觀眾覺得佢地煩
得不償失喎
而加有啲似拖到唔知俾咩機會佢兩個開口一齊
其實有小小想睇真係一齊之後龔燁幫阿水正名返做Mary介紹俾龔爸 (當然龔友繼續叫阿may係另一回事
成日覺得tt同阿龔重逢會開啟到新嘅cp線
成熟版凌安
當然唔係指好到好似凌凌對安仔咁 但佢哋有個同性朋友傾下計都幾好啊
正名翻龔友肯唔肯跟住叫又係另一回事
雖然504龔友記得翻個仔 但腦退化病情反覆係事實況且唔記得近期好平常
依家搞到好似無突發嘢就唔會激發到開口一齊咁 ,其實曹總出下場又好,突然遇到危險又好,要寫總有位寫嘅

正名返都想睇,我諗龔友咁鐘意阿水,係會記到,只係一直無人話俾佢知阿水係叫Mary啫我好想睇龔友問點解一直唔講清楚
清醒時叫Mary,唔清醒時叫阿May
總之呢個女仔係阿仔個女朋友啦
定係直接叫新抱仔簡單方便
其實我覺得龔友呢個角色係cls方面好有潛質,應該可以發揮一下
咁要睇嗰刻龔友覺自己個仔係十幾歳、廿幾歳、定三十幾歲啦
之前TT都係ig話期待同家明同場拍開心速遞,編劇諗諗佢啦!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞