[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (24)

1001 回覆
27 Like 8 Dislike
+3
+4
如果因為咁,令呢條咁好嘅線流失人氣好唔抵
而家黎講,雖然自463後條線多左好多人鬧(特別多左好多係又鬧唔係又鬧)
但係龔水人氣仲係好高既
但再咁落去,好難保之後個人氣仲會唔會係咁
(老實講,身邊有啲追開龔水既朋友最近熱情都好似淡左唔少咁,可能因為維持左係一個差唔多既位太耐,開始缺少左啲衡擊位。)
始終完咗傑叔單嘢,少咗個難題,會對龔水關係嘅進展多咗個期望

如果對龔水嘅期望只係有花火有默契嘅歡喜鬥氣冤家,佢哋宜家其實絕對交足貨有餘;但如果佢哋係要朝cp嘅方向發展,我認同呢個膠著狀態唔應該維持太耐
觀眾有上帝視覺就話知道佢哋suit and deserve each other啫,但如果將呢pair放喺現實最有可能嘅結局只會係「你有你嘅生活,我繼續我嘅忙碌」囉。無錯大家適合而有feel係好重要,但如果長期零進展始終會磨滅晒對彼此嘅期待逐漸變成一對不純粹嘅「好朋友」,that’s why好多心動嘅對象往往都走唔到最後。兩個人嘅結合,唔單止係趣味日常,仲要有責任承擔;唔單止要看着彼此,仲要彼此看着同一個方向一齊努力。所以製造第三者或者(生命)大危機比佢哋其實都冇咩用,因為佢哋宜家個問題根本唔係搞唔清楚自己嘅心意,而係搞唔清楚究竟一味攬住虛無縹緲復興家業大計嘅阿龔同懷抱渴望希冀但又唔敢再踏前一步嘅阿水現階段係咪睇緊同一個方向and get themselves ready for the next phase未啫。期望編劇會有新穎招數拆到呢個僵局又唔老土啦
唔好啊
咩永遠嘅好朋友
我追咗咁耐呢條線
算點喎
講白啲
其實呢pair根本就想拖長嚟去做
因為呢pair紅啊嘛
咪用佢地作賣點
但拖嚟拖去冇突破點
絕對唔係辦法
人氣因此而會磨掉
編劇大人啊
係囉
龔燁咪再自殺
其實9成9就得米
劇就一定唔會嘅
唔通又要寫幾百集配多個新角比阿水咩
講真,如果表白嘅話,
比較想睇二個人情況下表多過上門提親
可能近排開多咗新線,
啲舊線少咗新鮮感會令人覺得更加拖?
狼來了第三次就冇人信
龔燁仲有一次機會㗎
加油呀
上門提親就真係等真。提親先做啦
表白我覺得兩個人就夠
都係龔燁心中的”gap”跨過嘅話
就得啦
我信第三次一定會成功既
相信編劇都唔會又黎玩火

只係個第三次唔知幾時先會黎啫
上門提親淨係諗都覺得尷尬
表白咗之後先重新以男朋友身份再介紹一次好過上門提親
其實當眾表白好尷尬
感覺好似俾壓力你應承佢咁
水水洗唔洗壓力都應承㗎啦
唔知總監大人知唔知上次阿叔當眾求婚衰咗
就算之後籌備婚禮david都唔係好想咁
所以當眾就等真提親先來啦
唔知點解覺得阿水會想當眾
上門提親就點都要
但係應該要真係想結婚嗰陣先提好啲
期待之後有一日啊龔以水水男友身份自我介紹㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞