[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (24)

1001 回覆
27 Like 8 Dislike
雖然想龔水快D一齊
但如果真係想做到過千集 我又想佢地曖昧耐d先
話晒曖昧關係比一齊多野發揮
最擔心一齊左之後少左野可以寫
最後變到似博香咁
其實要寫大把野可以寫 係睇劇組寫唔寫啫
龔水組合咁百搭 求其擺係邊都可以好多野寫
最近龔燁開始多咗個人主線
可以睇得更清楚佢哋直接互動關係咁
龔水仲可以一齊合作拆彈 幫助拆彈 一齊cls
一齊小學雞鬥嘴 點會寫唔到啊
寫唔到得閒睇下呢度啊
呢度啲絲好願意貢獻idea俾劇組㗎
不如話肯用仲開心啦
曖昧其實OK既
但重點係無咩新衝擊
特別係處境劇,次次等主線少則一個禮拜多則三個禮拜,
如果每隔幾個禮拜睇到既野都差唔多既話,
久而久之係會令人意欲變少
其實我覺得龔水情況又好似有啲唔同,本身個性格設定同身份比較多野拍。不過就全套劇黎講睇得出編劇加碼之後好比心機加左好多原素,但係其實有啲怕會重手得濟變左開太多線愈來愈失輕重同埋玩得太癲一走劇情就比人嫌唔好笑,已經有睇過類似嘅留言。希望編劇就到力度啦!
係,如果過於平淡,無論係曖昧定拍拖情節,都會令人減少咗興致,甚至覺拖。一段關係始終要一啲衝擊去保鮮,唔係加第三者嗰種老土衝擊 ,可能只係啲日常小事推進下,或者睇兩人唔同嘅一面都好,好多嘢可以寫
最主要係已經無原因再拖

敗筆在454同463突然超速駕駛去到互通心意階段,本身阿水發現自己鍾意阿龔到阿龔知道阿水已經鍾意佢到阿水發現阿龔鍾意佢其實可以拖多三五七集,呢個階段係曖昧期最好睇,但454同463 skip晒呢幾個階段,成件事錯晒
因為龔水小學雞式戀愛一齊咗都可以好多嘢寫 而且仲可以連住熊家龔爸仲有公司大把嘢講,阿龔間service apartment又未出(我仲係凝住因為一齊咗所以要上阿龔屋企)最緊要係龔水就算拍咗拖都keep住打打鬧鬧,可以甜但唔需要純甜咁就已經好好睇
諗諗下 仲有阿may未出黎 慢慢黎啦
阿May可能只係阿龔求學時期單戀對象,就當讀書嗰陣有拍過下拖,而家肯定放低晒,唔係都唔會忘了情啦
383?
454 463直接飛去互通心意導致miss咗以下情節:
阿水沉船>阿水承認自己鍾意阿龔>龔水互相試探>阿龔/阿水知道對方都鍾意自己>曖昧>合適時機令阿龔想同阿水表白
呢度都可以拖到好多集主線啦其實
未計曖昧或者互相試探嗰啲位又可以拖幾集
唔知係咪同嗰時未知添唔添食有關,編劇急住追進度就瘋狂skip進度,其實448開始已經行得太快
454係好睇,只可惜timing錯咗
阿蟹個story睇得出Stanley 好興奮,真Fans
383<沒有最大,只有更大>
咁係因為有套請告白2018帶動,所以之前會想表白都算解釋到。而家狗公呢集又提返寶劍,我諗緊係咪想講寶劍又有新劇上,到時接龍班女又去煲劇,今次阿龔無理由再錯過啦
諗起阿龔之前都想同阿水睇演唱會

cr:ShoSakurai
其實我諗唔明套韓劇畀咗咩動力佢去表白
上面每一樣我都想睇
如果因為添食打亂節奏咁好可惜,miss咗就miss咗,好難再講返前面
我仲成日loop返真命騙子最後嗰幕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞