[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (24)

1001 回覆
27 Like 8 Dislike
照呢pair小學雞嘅劇本,阿龔坐阿水大脾機會大啲囉
水:死賤精搞咩啊落來啦 你估自己輕啊
有聲有畫面
仲有唔夠四個鐘
燁:(自殺mode on)你大脾咁多肉比我坐下啦!聽日要交接龍計劃書比大小姐呀我要坐得舒服啲先會橋如泉湧架!
總監大人唔只要用channel no 6 洗頭仲要坐大髀先度到橋 不如直接膝枕
仲要著埋tree gun睡衣
佢對度橋環境真係好有要求
睇你哋講起洗頭package就好掛住熊若水洗頭
阿龔幾時又上熊家洗下頭呀
其實畀個頭其他人洗係信任對方嘅表現
尤其阿龔仲要咁care自己啲頭髮
度橋度到眼訓,可以訓落去水水對長過好多大電視嘅腳到,好似個大baby咁
龔生已經挨過人哋膊頭訓咗成晚啦 仲要俾水水攬住 仲要得閒講野掂下人哋手仔同摸摸頭
仲用拿完零食嘅手幫水水吹頭
究竟除咗水水邊個有資格話啊龔係狗龔
其實而家已經係前12 只係琴晚輝輝再度下海實在太衝擊主po仲講緊
再加上預告又無阿龔鏡頭
等開始播先再去主廳講啦,
預告又無咩阿龔鏡頭,都好難講到啲咩
有聲
聽落真係得水水有資格話佢
所以,好難插到手入去推post。
噚日嗰集直情係463翻版,但佢仲難拆過龔水
今次其實係第幾次龔燁主線?第2次?
好明白蓮輝黨,佢地又無用開專PO傾,如果無人再提開幾日後都未必無啦啦攞返嚟講,咁就要等到下次主線先講到…
無計錯,應該第四次
我覺得噚日嗰集好過463
噚日嗰集係用錯方法拆蓮輝嘅問題,但劇情上起碼合理過463
463係強行speed up龔水線去表白再強行整個問題出嚟,強行開虐,仲要好多bug位
噚日嗰集咁大反彈可能係因為本身蓮輝問題已經一大堆,編劇用錯方法解決問題仲令問題更加複雜難拆,先咁多人不滿
463惡夢
兩集嘅共通點都係將劇情推到萬劫不復嘅be
重新下海真係接受唔到
龔水前居可鑑
有理由相信編劇冇能力解決咁多事
最後問題解決唔到就當問題唔存在
輕輕鬆鬆happy ending就算
所以我咪話難拆,因為一開始蓮輝身份懸殊得太大,可以去到尾真係幾難,佢地要過好多關,大龍生不在話下,仲有二房三房及KC,但龔水當時只得傑叔,係463真係寫得非常之差,好多都為虐而寫,但我地可以當無463慢慢咁拆掂。但噚日嗰集話唔可以當輝輝無行返回頭路做舞男,講真,我係蓮蓮真係接受唔到
今次係第五次
賤精來了
龔燁大鑊了
龔燁的秘密國度
龔燁復仇記上下
可能又好似463咁做完一集當無事發生
輝輝最後放棄頂間吧
但就算無視呢集都已經製造咗好多問題不得不面對

相比之下龔水成條線無視463後好順

所以又難怪蓮輝黨咁激動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞